SzavazásRegionális HDTV csatornák Bajorországból
- 2017.10.04.

Szeptember végétől több bajor regionális tv csatorna is HD minőségben sugároz az Astra műholdon. Valamennyi műsor vétele ingyenes.

továbbVáltozás a BBC World sugrzásában
- 2017.10.01.

Megszűnik az Astra1 műholdon a BBC World hagyományos ( sd) rendszerű sugárzása. Az adás ebben a pozícióban a továbbiakban csakis HD felbontásban érhető el.

továbbEuronews új formában
- 2017.06.11.

Jelentősen átalakult az európai hírcsatorna struktúrája. A korábban több szinkron nyelven sugárzott program helyébe nemzeti változatok léptek, melyek önálló programként foghatók.

továbbVáltozás az MBC csatornák sugárzásában
- 2017.01.26.

A népszerű arab csatornák új frekvenciára költöztek a BADR műholdon. Szerencsére a programok továbbra is vehetők Budapesten, csak a korábbinál kisebb térerővel.Francia műsorok kódolása
- 2016.11.26.

2016 november 22.-én megszűnt az Eutelsat 5W műholdon a France 2, a France 3, a France 4, és a France ô programok ingyenes sugárzása. A jelenlegi információk szerint a programok csakis Fransat vagy TNTsat szolgáltatói dekóderrel foghatók.Az Euronews vételéről
- 2016.08.23.

A mindig tv ingyenes választékában 2016 augusztusában megszűnt az Euronews tesztadásának a sugárzása. A csatorna azonban műholdról továbbra is ingyenesen nézhető.

továbbIndul az M5 közszolgálati csatorna
- 2016.07.17.

Július 15.-én elindult az M5HD, az újabb állami tv program tesztsugárzása. A műsor a MinDig tv kínálatában és műholdról is elérhető.Változás a francia csatornák vételében
- 2016.04.09.

Franciaországban javában tart az átállás az mpeg4/HD rendszerű műholdas sugárzásra. 2016 április elején az Eutelsat W5 műholdról sugárzott francia csatornák vételi adatai is megváltoztak.

továbbMegszűnik az Austriasat
- 2016.03.20.

Április 30.-án befejezi a műsorszolgáltatást az Austriasat. A szolgáltatás kiváltására több lehetőség is rendelkezésre áll.

továbbA RAI UNO megszűnése a kábel hálózatokon
- 2015.12.20.

Január elejétől az egyik legnagyobb hazai kábelszolgáltató a RAI UNO műsorát lekapcsolja a hálózatáról. A program ennek ellenére műholdról továbbra is ingyenesen vehető, más RAI műsorokkal együtt.

továbbVáltozások a tv vételben
- 2015.07.01.

Július első napjától változik a közszolgálati adók műholdas sugárzása, a szolgáltatóknál alkalmazandó csatorna sorrend és a földfelszíni tv sugárzás is.Új csatornák a UPC Directen
- 2015.06.08.

Július elejétől az M4 HD, a Duna World HD és az M2 HD is elérhető lesz azon felhasználók számára, akik Direct Medium vagy annál nagyobb csomagra fizetnek elő.

továbbVáltozás a műholdas adásban
- 2015.06.07.

Június 30.-án lekapcsolják az Eutelsat9A műholdon a magyar közszolgálati csatornák hagyományos, mpeg2-SD rendszerű sugárzását. Az m1, m2, Duna és Duna World csatornák a továbbiakban erről a műholdról csak mpeg4-HD rendszerben foghatók.BBC World HD minőségben
- 2015.04.01.

Április elsején elindult a BBC World HD felbontású, ingyenes adása az Astra műholdon.

továbbElőfizetői növekedés a UPC Directnél
- 2015.02.12.

Sikeres évet zárt a műholdas tévészolgáltatók meghatározó szereplője a UPC Direct, mivel 3,95%-os előfizetői szám növekedést produkált az előző év folyamán, ezáltal a legnagyobb előrelépést tette a szolgáltatók között

továbbVáltozás a lengyel csatornák vételében
- 2014.12.21.

December utolsó estéjén leáll a lengyel közszolgálati TVP összes csatornájának az adása az Astra műholdon. A programok egy része másik műholdról továbbra is vehető.

továbbVáltozás az orosz csatornák vételében
- 2014.05.02.

Április végén az ABS2 műhold üzembe állásával jelentősen megváltoztak hazánkban is az orosz tv csatornák vételi lehetőségei.

továbbm3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

továbbÚjabb német HDTV csatornák
- 2013.12.07.

Decembertől újabb német közszolgálati csatornák váltanak HDTV minőségre az Astra műholdon.

továbbAdáskimaradás és frekvencia cserék:
- 2013.11.21.

November 21.-én Észak-Magyarországon vételkimaradással kell számolni a digitális adók áthangolása miatt. A változás a főváros környékét is érinti.Pl. Pomáz, Budakalász, Leányfalu, és Tahitótfalu egyes részeit. A MinDig tv készülékeket újra kell hangolni.

tovább

Összes hír


englishAdatkezelési tájékoztatóA kábeltelevízió problémák megoldásairól
Ön kábel tv előfizető, de problémái vannak a vétellel?


 • gond van a képminőséggel?

 • A szolgáltató szerint jó a jel, mégis rossz a kép, amit lát?

 • Lekapcsolták kedvenc külföldi csatornáját?

 • Több készüléket üzemeltet, és változó a képminőség?

 • Még több készüléket szeretne használni a lakásban?

 • Rosszak a csatlakozók, kibelezték az aljzatokat?

 • Zavarják a földi tv adók a kábelcsatornákat?

 • Rádiót is hallgatna a kábelen, de nincs mit bedugni a készülékbe?

 • Nem látja át az egészet és már tanácstalan?

  Ne kínlódjon tovább!


  A kábelszolgáltatók átadási pontja a lakásba vagy házba beérkező kábel vége. A megfelelő jelszintet, amely elfogadottan 3 analóg tv kiszolgálására elegendő, itt biztosítják. Általában ezen a ponton túl, még külön kérésre sem szívesen vesződnek a szolgáltató emberei az ügyfél saját rendszerével. A régebbi lakás- és házhálózatok pedig nagyon ritkán alkalmasak csak a széles sávú kábel tv fogadására.
  Nem is beszélve az internethez szükséges kábelmodem és a digitális dekóderek igényeiről. Például a modem használatakor biztosítani kell a visszirányú kapcsolatot is a működéshez.

  Szükség esetén mi megjavítjuk, bővítjük a hálózatát.


  Korszerű antennaerősítők és szerelvények segítségével az egész lakásban/családi házban tökéletessé tesszük a vételt!
  Nincsenek lógó, rosszul érintkező kábelek, leeső csatlakozók, kiszerelt aljzatok! • Tudta?


  Bármilyen kábel tv rendszer mellé kedve szerint választhat műholdvevőt, amivel nézheti kedvenc külföldi tv csatornáit.

  A német, orosz és olasz tv adók, amelyeket a kábelen lekapcsoltak, így ismét elérhetők.

  És ennek semmilyen rendszeres havi költsége nincs!
  (C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759