Orosz programok Európának
- 2018.08.21.

Július utolsó napjától újabb orosz tv programok foghatók az Astra 19 fokos pozícióból. A Hotbird- ről korábban átkerült R1 és R1Extrát követve elérhető a TVCI, a TV rus,az NTV Mir, az STS, a REN TV, az 5TV, a Domasnyh és a Perec Európának szánt verziója.


Regionális HDTV csatornák Bajorországból
- 2017.10.04.

Szeptember végétől több bajor regionális tv csatorna is HD minőségben sugároz az Astra műholdon. Valamennyi műsor vétele ingyenes.

továbbVáltozás a BBC World vételében
- 2017.10.01.

Megszűnik az Astra1 műholdon a BBC World hagyományos ( sd) rendszerű sugárzása. Az adás ebben a pozícióban a továbbiakban csakis HD felbontásban érhető el.

továbbEuronews új formában
- 2017.06.11.

Jelentősen átalakult az európai hírcsatorna struktúrája. A korábban több szinkron nyelven sugárzott program helyébe nemzeti változatok léptek, melyek önálló programként foghatók.

továbbVáltozás az MBC csatornák sugárzásában
- 2017.01.26.

A népszerű arab csatornák új frekvenciára költöztek a BADR műholdon. Szerencsére a programok továbbra is vehetők Budapesten, csak a korábbinál kisebb térerővel.Francia műsorok kódolása
- 2016.11.26.

2016 november 22.-én megszűnt az Eutelsat 5W műholdon a France 2, a France 3, a France 4, és a France ô programok ingyenes sugárzása. A jelenlegi információk szerint a programok csakis Fransat vagy TNTsat szolgáltatói dekóderrel foghatók.Az Euronews vételéről
- 2016.08.23.

A mindig tv ingyenes választékában 2016 augusztusában megszűnt az Euronews tesztadásának a sugárzása. A csatorna azonban műholdról továbbra is ingyenesen nézhető.

továbbIndul az M5 közszolgálati csatorna
- 2016.07.17.

Július 15.-én elindult az M5HD, az újabb állami tv program tesztsugárzása. A műsor a MinDig tv kínálatában és műholdról is elérhető.Változás a francia csatornák vételében
- 2016.04.09.

Franciaországban javában tart az átállás az mpeg4/HD rendszerű műholdas sugárzásra. 2016 április elején az Eutelsat W5 műholdról sugárzott francia csatornák vételi adatai is megváltoztak.

továbbMegszűnik az Austriasat
- 2016.03.20.

Április 30.-án befejezi a műsorszolgáltatást az Austriasat. A szolgáltatás kiváltására több lehetőség is rendelkezésre áll.

továbbA RAI UNO megszűnése a kábel hálózatokon
- 2015.12.20.

Január elejétől az egyik legnagyobb hazai kábelszolgáltató a RAI UNO műsorát lekapcsolja a hálózatáról. A program ennek ellenére műholdról továbbra is ingyenesen vehető, más RAI műsorokkal együtt.

továbbVáltozások a tv vételben
- 2015.07.01.

Július első napjától változik a közszolgálati adók műholdas sugárzása, a szolgáltatóknál alkalmazandó csatorna sorrend és a földfelszíni tv sugárzás is.Új csatornák a UPC Directen
- 2015.06.08.

Július elejétől az M4 HD, a Duna World HD és az M2 HD is elérhető lesz azon felhasználók számára, akik Direct Medium vagy annál nagyobb csomagra fizetnek elő.

továbbVáltozás a műholdas adásban
- 2015.06.07.

Június 30.-án lekapcsolják az Eutelsat9A műholdon a magyar közszolgálati csatornák hagyományos, mpeg2-SD rendszerű sugárzását. Az m1, m2, Duna és Duna World csatornák a továbbiakban erről a műholdról csak mpeg4-HD rendszerben foghatók.BBC World HD minőségben
- 2015.04.01.

Április elsején elindult a BBC World HD felbontású, ingyenes adása az Astra műholdon.

továbbElőfizetői növekedés a UPC Directnél
- 2015.02.12.

Sikeres évet zárt a műholdas tévészolgáltatók meghatározó szereplője a UPC Direct, mivel 3,95%-os előfizetői szám növekedést produkált az előző év folyamán, ezáltal a legnagyobb előrelépést tette a szolgáltatók között

továbbVáltozás a lengyel csatornák vételében
- 2014.12.21.

December utolsó estéjén leáll a lengyel közszolgálati TVP összes csatornájának az adása az Astra műholdon. A programok egy része másik műholdról továbbra is vehető.

továbbVáltozás az orosz csatornák vételében
- 2014.05.02.

Április végén az ABS2 műhold üzembe állásával jelentősen megváltoztak hazánkban is az orosz tv csatornák vételi lehetőségei.

továbbm3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

tovább

Összes hír


englishAdatkezelési tájékoztató

Az angol nyelvű tv csatornák vételérőlAz angol nyelvű csatornák műholdas vétele több módon lehetséges.

A legegyszerűbb megoldás egy Astra műholdvevő. Ennek segítségével elérhetőek a fő hírcsatornák, így a CNN, a BBC world, a Sky news, az Euronews illetve az üzleti Bloomberg és a CNBC.
Továbbá több ország is sugároz külföldre angol nyelven műsort az Astra műholdon, így Oroszország, Németország és Franciaország, de a katari Aljazeera angol adása is itt látható. Elérhető még ingyenesen a Travel channel műsora is.

Meg kell említeni a UPC direct kínálatát is, amely ugyan a magyar csatornák továbbítására szakosodott, de a digtális rendszernek köszönhetően sok csatornán az eredeti, angol kísérőhangot is sugározza. Ezt a szolgáltatást természetesen bármelyik UPC Direct előfizető előfizető elérheti.
Olyan műsorok láthatók a rendszeren angolul mint például a Discovery, az Animal Planet, a National Geographic,a Viasat History,a Hallmark, az AXN , az Eurosport, a Jetix és az HBO filmcsatornái. Amerikai csatornál közül a CNN, a CNBC és pl. az ESPN sport csatorna látható.Természetesen ebben az esetben is elérhető az Astra műhold teljes szabad választéka.

Érdemes még foglalkozni az Astra 2/ Eurobird 1 rendszerrel is, hiszen ez a brit piac legnagyobb műholdas kiszolgálója. Innen sugározzák a BBC, a Freesat és a SKY műsorait is. Sajnos Magyarországon a BBC és a Freesat csatornák vétele csak igen nagy méretű parabolákkal( 4-6 méter!) lehetséges, a műsorok kódolatlanok, tehát ingyenesen elérhetők, mióta a Sky csoportból kiváltak. Ha kisebb parabolával dolgozunk, akkor is látható elég sok ingyenes csatorna, ezek között néhány értékes műsort is találunk. Ha esetleg rendelkezünk brit Sky vevővel, akkor 80 cm körüli antenna mérettel a kódolt csatornák nagyobb része is vehető.

Néhány régebbi filmet sugárzó program, utazási műsorok néhány dokumentum és gyerekműsor pedig bármilyen digitális beltéri egységgel nézhető.
.
A teljesség igénye nélkül néhány ingyenes műsor:

Budapesten 80 cm-es antennával

 • Sky News
 • Travel Channel
 • Euronews
 • CNBC
 • CNN
 • Bloomberg
 • Zone Horror
 • Zone Reality UK
 • Zone Thriller
 • Movies4Men
 • Movies4Men 2
 • Film 24
 • B4U Music UK
 • True Movies
 • True Movies 2
 • BET UK

  Angol nyelvű csatornák más országokból:

 • France 24
 • Al Jezeera Eng
 • Russia Today
 • NHK Japan
 • CCTV9 Kína

  További felvilágosítás telefonon vagy e-mail-ben. • Tudta?

  Digitális műholdvevő segítségével ingyen hallgathat angol rádió állomásokat. Pl. a BBC belföldi adásait.

  A rádió vételhez a tv készülékét sem kell bekapcsolni, elegendő egy erősítő, hangfalakkal. De akár egy számítógéphez való olcsó aktív hangszóró is megteszi...  (C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759