főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek

Általában az ember nem tévét nézni jár a nyaralójába.
Viszont a mai világban a tv műsorok szinte a mindennapjaink részévé váltak és természetes igény, hogy pihenés közben is megnézzünk egy-egy műsort, akár külföldön is.Ezen az oldalon megpróbáljuk röviden összefoglalni, hogy milyen eszközökkel és feltételekkel oldható meg egy nyaralóban a tv vétel.


Tv vétel nyaralóban, hétvégi házban

Ha nyaralóba szeretnénk tv antennát, az alábbi kérdéseket érdemes átgondolni:

 • Mennyit tartózkodunk a nyaralóban? Megéri-e előfizetéses rendszert üzemeltetni, vagy csak ingyeneset?

 • Esetleg van-e olyan eszközünk, amelyet otthonról magunkkal tudunk vinni?

 • Milyen antennát tudunk elhelyezni, hogy a tolvajok figyelmét ne keltsük fel?

  A válaszok függvényében több megoldás is lehetséges.


 • Ingyenes, előfizetés nélküli megoldások

  Legnagyobb számban a hétvégi házakban a hagyományos földi antennákat használták. Ezekkel már évek óta nem nézhető hagyományos módon a három országos csatorna az m1, a Tv2 és az Rtl Klub.

  Szerencsés esetben a régi antennához csatlakoztathatunk egy dvb-t dekódert, ismertebb nevén MinDig tv vevőt, és minden nehézség nélkül nézhetjük a digitális műsorokat. Ha van megfelelő, digitális vételre alkalmas tv készülékünk, akkor dekóder sem lesz szükséges.
  Azonban tudni kell, hogy egy régi antenna nem minden esetben alkalmas erre a célra. Elképzelhető, hogy cserélni kell egy korszerűbbre vagy nagyobb nyereségűre.

  A DVB-t antennák külsőre szinte megegyeznek a hagyományossal, és nem is drágák. Így kicsi az esélye annak, hogy ellopják.

  A MinDig tv rendszeren jelenleg 12 db ingyenes műsort sugároznak. További csatornák pedig kedvező áron érhetők el, akár 6 hónapra érvényes kártyával!

  Megemlíthetjük még az ingyenes műholdas vételt, de ezzel csak a közszolgálati műsorok, az m1- m2, m4, m5 illetve a Duna és Duna World nézhető. A műholdas sugárzásban a jogdíjas programok kódolásra kerülnek. Ezért feltétlenül érdemes beszerezni egy MTVA műholdas kártyát, melynek egyszeri ára 8000 ft.

  Ezt a megoldást inkább külföldön vagy a DVB-t-vel nem ellátott területeken érdemes választani. A kártya vásárlásához magyarországi iratok szükségesek.


  Előfizetéses rendszerek, kedvező havidíjjal  MinDig tv Extra alapcsomag

  Ha a Mindig tv rendszer mellett dönt, kártyaolvasós készülékkel, akkor lehetőség van 6 hónapos MinDig tv Extra kártyát vásárolni. Ezzel az aktiválást követő hat hónapban 27 tv csatorna műsorát nézheti.

  havidíj: 1490 ft/ hó -tól


  UPC Direct Light csomag

  A műholdas szolgáltató legkisebb csomagja, amely az aktuális akció keretében kedvezményesen rendelhető. A bekötéshez egy éves hűségnyilatkozatot kell aláírni és 19 program nézhető. Természetesen nagyobb csomagok is rendelhetők.

  Havidíj: 1 890,- ft


  Mivel műholdas szolgáltatás, bárhol működik az országban.


  bővebben
  Mit érdemes otthonról elhozni?

  A nagyon gyakori ki és beszerelés hosszabb távon károsíthatja ugyan az eszközöket, de nyaranta néhány alkalommal érdemes lehet a felsorolt rendszereknél is, az eszközöket magunkkal vinni.
  Ebben az esetben nem szükséges újabb havidíjat fizetni, egyébként sem tudunk két helyen egyszerre tv-t nézni.
  A legegyszerűbb, ha csupán a kártyát mozgatjuk, és saját eszközöket szerelünk a nyaralóba, ami azt képes fogadni .


  Lopnak-e antennákat?

  Szerencsére ma már nem jellemző, hogy betörők az antennákat
  vinnék magukkal. Ezek mára tömegcikkek lettek és olcsón beszerezhetők, illetve pótolhatók.

  Ennek ellenére nyaralókba nem feltétlenül érdemes a legdrágább eszközöket felszereltetni!  Világvevő antenna- a legjobb vétel!  Bővebb információt itt kérhet!

  Az Ön e-mail címe:

  Üzenet:

  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot  főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek