Orosz programok Európának
- 2018.08.21.

Július utolsó napjától újabb orosz tv programok foghatók az Astra 19 fokos pozícióból. A Hotbird- ről korábban átkerült R1 és R1Extrát követve elérhető a TVCI, a TV rus,az NTV Mir, az STS, a REN TV, az 5TV, a Domasnyh és a Perec Európának szánt verziója.


Regionális HDTV csatornák Bajorországból
- 2017.10.04.

Szeptember végétől több bajor regionális tv csatorna is HD minőségben sugároz az Astra műholdon. Valamennyi műsor vétele ingyenes.

továbbVáltozás a BBC World vételében
- 2017.10.01.

Megszűnik az Astra1 műholdon a BBC World hagyományos ( sd) rendszerű sugárzása. Az adás ebben a pozícióban a továbbiakban csakis HD felbontásban érhető el.

továbbEuronews új formában
- 2017.06.11.

Jelentősen átalakult az európai hírcsatorna struktúrája. A korábban több szinkron nyelven sugárzott program helyébe nemzeti változatok léptek, melyek önálló programként foghatók.

továbbVáltozás az MBC csatornák sugárzásában
- 2017.01.26.

A népszerű arab csatornák új frekvenciára költöztek a BADR műholdon. Szerencsére a programok továbbra is vehetők Budapesten, csak a korábbinál kisebb térerővel.Francia műsorok kódolása
- 2016.11.26.

2016 november 22.-én megszűnt az Eutelsat 5W műholdon a France 2, a France 3, a France 4, és a France ô programok ingyenes sugárzása. A jelenlegi információk szerint a programok csakis Fransat vagy TNTsat szolgáltatói dekóderrel foghatók.Az Euronews vételéről
- 2016.08.23.

A mindig tv ingyenes választékában 2016 augusztusában megszűnt az Euronews tesztadásának a sugárzása. A csatorna azonban műholdról továbbra is ingyenesen nézhető.

továbbIndul az M5 közszolgálati csatorna
- 2016.07.17.

Július 15.-én elindult az M5HD, az újabb állami tv program tesztsugárzása. A műsor a MinDig tv kínálatában és műholdról is elérhető.Változás a francia csatornák vételében
- 2016.04.09.

Franciaországban javában tart az átállás az mpeg4/HD rendszerű műholdas sugárzásra. 2016 április elején az Eutelsat W5 műholdról sugárzott francia csatornák vételi adatai is megváltoztak.

továbbMegszűnik az Austriasat
- 2016.03.20.

Április 30.-án befejezi a műsorszolgáltatást az Austriasat. A szolgáltatás kiváltására több lehetőség is rendelkezésre áll.

továbbA RAI UNO megszűnése a kábel hálózatokon
- 2015.12.20.

Január elejétől az egyik legnagyobb hazai kábelszolgáltató a RAI UNO műsorát lekapcsolja a hálózatáról. A program ennek ellenére műholdról továbbra is ingyenesen vehető, más RAI műsorokkal együtt.

továbbVáltozások a tv vételben
- 2015.07.01.

Július első napjától változik a közszolgálati adók műholdas sugárzása, a szolgáltatóknál alkalmazandó csatorna sorrend és a földfelszíni tv sugárzás is.Új csatornák a UPC Directen
- 2015.06.08.

Július elejétől az M4 HD, a Duna World HD és az M2 HD is elérhető lesz azon felhasználók számára, akik Direct Medium vagy annál nagyobb csomagra fizetnek elő.

továbbVáltozás a műholdas adásban
- 2015.06.07.

Június 30.-án lekapcsolják az Eutelsat9A műholdon a magyar közszolgálati csatornák hagyományos, mpeg2-SD rendszerű sugárzását. Az m1, m2, Duna és Duna World csatornák a továbbiakban erről a műholdról csak mpeg4-HD rendszerben foghatók.BBC World HD minőségben
- 2015.04.01.

Április elsején elindult a BBC World HD felbontású, ingyenes adása az Astra műholdon.

továbbElőfizetői növekedés a UPC Directnél
- 2015.02.12.

Sikeres évet zárt a műholdas tévészolgáltatók meghatározó szereplője a UPC Direct, mivel 3,95%-os előfizetői szám növekedést produkált az előző év folyamán, ezáltal a legnagyobb előrelépést tette a szolgáltatók között

továbbVáltozás a lengyel csatornák vételében
- 2014.12.21.

December utolsó estéjén leáll a lengyel közszolgálati TVP összes csatornájának az adása az Astra műholdon. A programok egy része másik műholdról továbbra is vehető.

továbbVáltozás az orosz csatornák vételében
- 2014.05.02.

Április végén az ABS2 műhold üzembe állásával jelentősen megváltoztak hazánkban is az orosz tv csatornák vételi lehetőségei.

továbbm3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

tovább

Összes hír


englishAdatkezelési tájékoztató

Általában az ember nem tévét nézni jár a nyaralójába. Viszont a mai világban a tv műsorok szinte a mindennapjaink részévé váltak és természetes igény, hogy pihenés közben is megnézzünk egy-egy műsort, akár külföldön is.


Ezen az oldalon megpróbáljuk röviden összefoglalni, hogy milyen eszközökkel és feltételekkel oldható meg egy nyaralóban a tv vétel.


Tv vétel nyaralóban, hétvégi házban

Ha nyaralóba szeretnénk tv antennát, az alábbi kérdéseket érdemes átgondolni:

 • Mennyit tartózkodunk a nyaralóban? Megéri-e előfizetéses rendszert üzemeltetni, vagy csak ingyeneset?

 • Esetleg van-e olyan eszközünk, amelyet otthonról magunkkal tudunk vinni?

 • Milyen antennát tudunk elhelyezni, hogy a tolvajok figyelmét ne keltsük fel?

  A válaszok függvényében több megoldás is lehetséges.


 • Ingyenes, előfizetés nélküli megoldások

  Legnagyobb számban a hétvégi házakban a hagyományos földi antennákat használták. Ezekkel ma már nem nézhető hagyományos módon a három országos csatorna az m1, a Tv2 és az Rtl Klub.

  Szerencsés esetben a régi antennához csatlakoztathatunk egy dvb-t dekódert, ismertebb nevén MinDig tv vevőt, és minden nehézség nélkül nézhetjük a digitális műsorokat. Ha van megfelelő, digitális vételre alkalmas tv készülékünk, akkor dekóder sem lesz szükséges.
  Azonban tudni kell, hogy egy régi antenna nem minden esetben alkalmas erre a célra. Elképzelhető, hogy cserélni kell egy korszerűbbre vagy nagyobb nyereségűre.

  A DVB-t antennák külsőre szinte megegyeznek a hagyományossal, és nem is drágák. Így kicsi az esélye annak, hogy ellopják.

  A MinDig tv rendszeren jelenleg 8 ingyenes műsort sugároznak. További csatornák pedig kedvező áron érhető el, akár 6 hónapra érvényes kártyával!

  Megemlíthetjük még az ingyenes műholdas vételt, de ezzel csak a közszolgáltai műsorok, az m1- m2, a Duna és a Duna World nézhető, illetve előfizethető kedvező áron az m3 retro csatorna is.
  Ezt a megoldást inkább külföldön vagy a DVB-t-vel nem ellátott területeken érdemes választani.


  Előfizetéses rendszerek, kedvező havidíjjal

  MinDig tv Extra

  Ha a Mindig tv rendszer mellett dönt, kártyaolvasós készülékkel, akkor lehetőség van 6 hónapos MinDig tv Extra kártyát vásárolni. Ezzel az aktiválást követő hat hónapban további 10 csatorna műsorát nézheti.

  A választék ebben az esetben:

  m1, m2, Duna tv, Duna2, Rtl klub, Tv2, ATV, Hír tv, Cool tv, Natgeo,
  Film+, FEM3, AXN, Disney ch, Sport Klub, Private Spice, Euronews.

  A fél éves műsorkártya kártya ára 10.300 ft, amely előre fizetendő.
  UPC Direct Light csomag

  A műholdas szolgáltató legkisebb csomagja, amely az aktuális akció keretében kedvezményesen rendelhető. A bekötéshez egy éves hűségnyilatkozatot kell aláírni.
  Igényelhető csak kártyás előfizetéssel is saját eszközhöz!

  műsorok:

  m1, m2, Duna tv, Duna2, Rtl klub, Tv2, Viasat 3, Story4 TV, Viasat6, Fem3, Cool tv, Echo tv, Viva tv, CNN, Sky News, BBC, Bloomberg

  Havidíj: 1 190,- ft ( 14. 280,-/ év)

  Mivel műholdas szolgáltatás, bárhol működik az országban.


  bővebben

  Mit érdemes otthonról elhozni?

  A nagyon gyakori ki és beszerelés hosszabb távon károsíthatja ugyan az eszközöket, de nyaranta néhány alkalommal érdemes lehet a felsorolt rendszereknél is, az eszközöket magunkkal vinni.
  Ebben az esetben nem szükséges újabb havidíjat fizetni, egyébként sem tudunk két helyen egyszerre tv-t nézni.
  A legegyszerűbb, ha csupán a kártyát mozgatjuk, és saját eszközöket szerelünk a nyaralóba, ami azt képes fogadni .


  Lopnak-e antennákat?

  Szerencsére ma már nem jellemző, hogy betörők az antennákat
  vinnék magukkal. Ezek mára tömegcikkek lettek és olcsón beszerezhetők, illetve pótolhatók.

  Ennek ellenére nyaralókba nem feltétlenül érdemes a legdrágább eszközöket felszereltetni!  Világvevő antenna- a legjobb vétel!  Bővebb információt itt kérhet!

  Az Ön e-mail címe:

  Üzenet:

  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot  (C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759