főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek
ORTT: az M2 is HD-minőségben közvetítheti az olimpiát

A megszokottnál nagyobb felbontást kínáló HD-minőségben közvetítheti a pekingi olimpia eseményeit a Magyar Televízió (MTV) kettes csatornája - a médiahatóság ugyanis múlt heti ülésén tudomásul vette a köztévé ezzel kapcsolatos bejelentését.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szóvivőjének tájékoztatása szerint a médiahatóság által jóváhagyott ütemterv alapján fokozatosan áll át az új sugárzási rendszerre az m2, amelynek adása eközben a hagyományos SD-minőségben is fogható lesz.

Medveczky Balázs ügyvezető, az MTV alelnöke egy hónapja beszélt arról az MTI-nek, hogy azt tervezik: nagy felbontású (HD) minőségben is sugározzák a pekingi olimpia eseményeit.

Mint mondta, ehhez a médiahatóság hozzájárulását is meg kell szerezniük, mivel az ezzel járó technikai váltás érint néhány tízezer olyan háztartást, amelyikben parabolaantennával fogják az analóg műsorjeleket; nekik egy mintegy tízezer forintba kerülő átalakító egységet (set-top boxot) kellene vásárolniuk.

Az átállás a háztartások kevesebb mint két százalékát érinti, mert száz otthonból csak mintegy nyolcban áll HD-tévé, így most azon dolgoznak, hogy mind a hagyományos SD-hez, mind a HD-hez szükséges digitális jel is elérje a lehető legtöbb hazai nézőt.

A nagyobbik köztévé hétfői tájékoztatása szerint négy hónapja nyújtották be most elbírált kérelmüket a médiahatósághoz; a váltáshoz szükséges eszközökre az MTV közbeszerzést írt ki, amely júliusban zárulhat le.

MTI/Menedzsment FórumA Világvevő Antennaszerviz több megoldást kínál a hazai tv adók ingyenes és előfizetéses vételére.
Érdeklődjön!
A felviálágosítás és az ajánlat küldés ingyen van!
főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek