főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek

Július elejétől sugározza műholdról ingyenes HD felbontású műsorát az Arte


Az európai kulturális csatorna az ARTE, azt tervezi, hogy nagy felbontásban sugározza német nyelvű programját is. A Strasburg központú társaság korábban csak arra készült, hogy július 1-jétől francia nyelven közvetít HDban az Astra (19.2° kelet ) műholdon keresztül. A német nyelvű változat indulását eredetileg csak 2008 szeptemberére tervezték.
A mostani döntés értelmében azonban már július elejétől a csatorna saját készítésű HD minőségű műsorokkal jelentkezik német és francia nyelven is, egyebek közt, az opera, a színház és a hangversenyek területén. A HDTV műsorkészletüket 2010 ig folyamatosan növelik ,a korábbi anyagok pedig felkonvertálásra kerülnek.

A csatorna elnöke, Gottfried Langenstein elmondta, hogy nagy lehetőséget lát a magasabb minőség bevezetésében, mert korábban komoly akadályt jelentett a műsorok élvezetében a kis képfelbontás. Egy HD felbontású képernyőn megjelenített kulturális esemény ugyanakkor feledhetetlen élményt nyújt, akárcsak egy igényes mozi- vagy dokumentumfilm.
Az Arte elsőként kínál Euróban ingyenes HDTV tartalmat a kulturális csatornák közül.

Franciaországban ARTE HD változata kábelen keresztül már elérhető .


forrás:Rapid Tv NewsÜgyfeleink közül, akiknek Astra műholdvevőjük
, illetve UPC Direct előfizetésük van az ARTE műsorát is nézhetik, több száz más adóval együtt.
Ön is szeretne közéjük tartozni?
főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek