főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek

UEFA-közlemény az elődöntő közben bekövetkezett adáshibáról

2008. június 26. 8:44

Az Eb mérkőzéseit minden külföldi tv-állomás a bécsi központtól veszi át


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tovább vizsgálja annak az áramkimaradásnak a körülményeit, amely hosszú időre megzavarta az Európa-bajnokság szerdai elődöntőjének nemzetközi televíziós közvetítését.


A mérkőzéseket sugárzó televíziós központ Bécsben van. Az osztrák fővároson szerdán este hatalmas zivatar vonult át, és ennek következtében háromszor megszakadt a tv-központ áramellátása. Az áramkimaradás nyomán a Bécsből továbbított adást vevő európai és más külföldi tv-állomások kép és hang nélkül maradtak.


"Este a német-török találkozóról sugárzott televíziós adás a második félidőben több ízben is megszakadt a (bécsi) nemzetközi adóközpontban fellépett műszaki problémák miatt. Ezek kivizsgálása folyamatban van, különös tekintettel az esti órákban Bécs fölött tomboló hatalmas viharra" - hangzik az UEFA szerdán este kiadott közleménye.Az Eb mérkőzéseit minden külföldi tv-állomás a bécsi központtól veszi át. Egyedüli kivételként a svájci közszolgálati televíziónak (SF) van joga közvetlenül a helyszínekről (így szerdán a bázeli St. Jakobs Park stadionból) továbbított tv-jelek átvételére. Ezt használta ki a német ZDF televízió, amikor a második adáshiba jelentkezésekor "lekérte" az SF képadását, és azt sugározva - Béla Réthy ZDF-kommentátor hangjával - folytatta a német-török elődöntő közvetítését.


A mérkőzést izgalmas hajrával a németek nyerték 3-2-re, ezzel bejutottak az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjébe.telesport.hu
Ügyfeleink közül, akiknek Astra műholdvevőjük
, illetve UPC Direct előfizetésük van a ZDF műsorát is nézhetik, több száz más adóval együtt.
Ön is szeretne közéjük tartozni?


főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek