főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek

A VIasat3 nem lesz elérhető a földi digitális hálózaton


A Viasat Hungária Zrt. úgy döntött, hogy korábban nyilvánosságra hozott szándékával ellentétben a VIASAT3 nem kerül fel az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni platformra. Jelenleg a VIASAT3 a harmadik legnézettebb csatorna Magyarországon, így kifejezetten érdekében állt volna új szereplőként megjelenni a szabad hozzáférésű, új hálózaton. Olvasható a Viasat Hungária ZRT internetes oldalán.

A Viasat3, a társaság első olyan csatornája, amelyellyel a hazai televíziós piacon jelentkezett még 2000 novemberében.
A műsort a a Sirius műholdon továbbították, illetve továbbítják még ma is kódolt formában, de eleinte Budapesten és környékén az UHF 47-es csatornán is látható volt. Kezdetben még lehetőség volt egyénileg is előfizetni a műholdas vételre, de a szükséges berendezést az előfizetőnek kellett beszerezni. Az éves díjért csupán egy érvényes kódkártya járt.
A legtöbb Viasat előfizető műholdas rendszerét akkoriban a Világvevő bt építette ki, hasonlóan a társaság saját műholdas rendszeréhez.
Később a földi sugárzást leállították és csak a fizetős rendszereken lett elérhető a csatorna műsora.
Mára az egyik legnépszerűbb tv a hazai piacon, szinte minden kábeles és műholdas szolgáltató rendszerén látható. A Viasat összesen négy csatornát üzemeltet hazánkban, a legújabb a TV6, amely 2008 elején indult.

A mostani bejelentés, miszerint a Viasat3 nem lesz elérhető a Mindig tv rendszerén, tovább ronthatja a földi digitális szolgáltatás versenyképességét. Ugyanis a korábban beígért 10 csatorna helyett még mindig csupán a Duna tv két adóját érhetik el a megfelelő dekóderrel rendelkező nézők.

A Viasat Hungária ZRT közleményeMinden, ami a digitális átálláshoz szükséges.
Információk, készülékek, tanácsadás és szerelési munkák.

Világvevő Antennaszerviz


Iratkozzon fel DVB-t hírlevelünkre! A legfrissebb információkat tudhatja meg a hazai digitális átállásról. Műszaki és médiát érintő hírek, valamint a legújabb készülék ajánlatok szerepelnek hírlevelünkben.

Vezetéknév

Keresztnév:

E-mail cím:


Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek