főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek
Kódolták a Hálózat Tv műholdas adását
Decemberben jelentette be a Hálózat tv, hogy február elején kódolja műholdon sugárzott programját.
A tényleges kódolásra azonban csak március közepén került sor.

A Hálózatos Televíziók Részvénytársasága 1999-ben alakult azzal a céllal, hogy egy network típusú összefogás keretében közös rendszerbe kapcsolja a Magyarországon műsorszórási engedéllyel működő helyi televíziókat. Az együttműködésben a HTV Rt. és 19 helyi televíziós társaság vett részt, az ORTT 2000-ben hagyta jóvá a jogi engedélyeztetést.
A csatorna végül 2002 júniusában kezdte meg működését országos csatornaként, azóta programját az AMOS műholdon, illetve a regionális frekvenciákon továbbítja. A Hálózat tv műsorát mára szinte minden kábelszolgáltató átveszi, így az több millió otthonban elérhető.Az amos3 műhold európai nyalábja


A mostani változás azokat a nézőket érinti, akik egyéni műholdvevővel nézték korábban a műsort, a kábeles előfizetőknél elvileg nem lehet probléma.

Magyarország nagyobb városaiban az ingyenes hozzáférés sok helyen megmarad, hiszen a helyi tv társaságok osztott műsoridőben átveszik és földi frekvenciájukon sugározzák a HTV műsorát. Budapesten és környékén a Főnix tv UHF31-es csatornáján látható a program a nap bizonyos óráiban. Természetesen ebben az esetben 24 órás vételről nem beszélhetünk.

A kódolás fő vesztesei a határon túli és kis településeken elő nézők, akikhez egyik regionális adó jele sem jut el és az ott előfizethető műholdas rendszerek sem tartalmazzák a műsort.


2009.03.24 Kovács
főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek