főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírekJelentősen bővül a hazai DVB-t hálózat

December elején újabb 9 telephelyen indul be a digitális sugárzásNéhány nap múlva fontos állomásához érkezik hazánkban a digitális televíziózás .December elsején az Antenna Hungária az előzetesen bejelentetthez képest több, szám szerint újabb 9 telephelyen kezdi meg a jelenleg már működő két DVB-t multiplex sugárzását. A most induló gerincadók között több is lesz, amely nagyobb területeket fed majd le a digitális adással. Érdemes kiemelni Pécs, Nagykanizsa, Tokaj és Kékes térségét, ahol a jó földrajzi fekvés következtében nagyobb távolságokban is kedvező vétellel találkozhatunk majd. A decemberi bővítés a telephelyek tekintetében ugyan kizárólag a vidéki lakosságot érinti, viszont a vétel a főváros egyes részein is javulni fog. Az észak- budai városrészekben például az analóg adáshoz hasonlóan a Kékestetőről érkező jel várhatóan sokkal jobb minőségű lesz, mint a helyi adóról. Hasonló esetekkel az ország más részein is lehet majd találkozni. Tehát nem minden esetben a legközelebb eső adó nyújtja a legjobb vételt. A korábbi, analóg vételi tapasztalatok alapján érdemes tehát próbálkozni.

Decemberben az alábbi adóállomások kapcsolódnak be a hálózatba:

 • Kékes
 • Tokaj
 • Pécs
 • Nagykanizsa
 • Vasvár
 • Úzd
 • Kiskőrös
 • Győr
 • Szeged

  Fontos megjegyezni, hogy a most induló adók nagyobb része igen magas frekvenciatartományban sugároz majd. Ennek következtében a vételhez tökéletes állapotú és tulajdonságú tetőantennákra illetve kábelekre lesz szükség. Ezek az eszközök most ugyan jelenthetnek komolyabb kiadást is, de kivétel nélkül alkalmasak lesznek az analóg adók lekapcsolása után is a digitális vételre.

  Tehát összegezve és egyszerűre fordítva a leírtakat: December elseje után az ország nagyobb részén( minimum 80%) megfelelő beltéri egységgel/ televízióval és tetőantennával ingyenesen nézhetők az alábbi műsorok digitális minőségben:

  m1, m2, Rtl Klub, Tv2, Duna tv, Autonómia tv, Euronews

  Továbbá, ha kártyaolvasós dekódert választunk, havi 521 ft-ellenében a Hír tv és az ATV műsora is látható.

  A decembertől érvényes csatornakiosztás az oldal alján látható.

  Érdemes néhány szót említeni a vételhez szükséges beltéri egységekről is.

  Az elmúlt hónapokban több készülék is megjelent a hazai piacon és végre az árak is elkezdtek alkalmazkodni a valós kereslethez.

  A kereskedelemben kapható készülékeket két részre oszthatjuk: Vannak "MinDig TV" matricával ellátott és matricával nem rendelkező termékek.
  A matrica egyfajta védjegy. Azt jelenti, hogy a a termék gyártója/forgalmazója szerződést kötött a DVB-T hálózat üzemeltetőjével és vállalta a szolgáltatás vételére való alkalmasság biztosítását a gyártott/forgalmazott készülékek tekintetében. Ettől függetlenül persze sok matrica nélküli, egyébként kiváló minőséget képviselő dekóder is jelen van a piacon. A leggyakoribb hiányosság a "levegőn keresztüli" szoftverfrissítés (OTA) lehetőségének a hiánya. Erre olyan esetekben lehet szükség, amikor a sugárzás műszaki paraméterei megváltoznak és a vevőknek a megfelelő működéshez ezt a változást követniük kell. A matricás termékeket ilyenkor garantáltan lehet az antennáról frissíteni. A többi készüléket házilag vagy a márkaszervizek segítségével lehet frissíteni.
  A vásárlásnál azonban a legnagyobb figyelmet arra érdemes fordítani, hogy a megvásárolt készüléknek van-e hazai szervize vagy megbízható importőre, ahova probléma esetén fordulhatunk. Legyen az akár egy szoftver frissítése, vagy más komolyabb meghibásodás.

  A partnereink kínálatában található, általunk rendszeresen használt és ajánlott dekóderek, amelyeket nálunk meg is rendelhet, akár beszereléssel együtt is:

  matricás:

  Optibox T-1000 HDCX: 32. 900 ft
  Triax TR500 H: 30. 900,-
  SRT 8345: 59. 900,-


  matrica nélkül:

  Optibox HDCX: 26.500,-

  Bővebb információ a készülékekről itt olvasható  Valamennyi készüléknek van Magyarországon szervize.


  Kedvezményes beszerelési és szállítási árak partnereinkkel együttműködve Budapesten és a kedvezményes területeken!


  Ha a beszerelés nem jár eredménnyel, mert a rendszere nem megfelelő, és ezért Ön eláll a vásárlástól, akkor csak a kiszállási díjat, 3.600- ft-ot kell megfizetni!
  Tehát nem kell a készüléket feleslegesen megvásárolnia, annak ára a zsebében marad!


  A december elsejétől érvényes DVB-t adótáblázat:


  multiplex A C
  Műsorok m1HD,m2HD,RTL, Tv2, Euronews,Atv,Hír tv Duna, DunaII, NGC, Cool tv, Film+,Sport Klub,Disney ch.,AXN,Fem3,Private sp.,
  Budapest UHF 55-ös csatorna UHF 62-es csatorna
  Kab-hegyUHF 64-es csatornaUHF 61-es csatorna
  Szentes UHF 60-as csatornaUHF 65-ös csatorna
  Kékes UHF 44-es csatornaUHF 69-es csatorna
  Tokaj UHF 68-as csatornaUHF 63-mas csatorna
  Pécs UHF 52-es csatornaUHF 67-es csatorna
  Nagykanizsa UHF 24-es csatornaUHF 65-ös csatorna
  Vasvár UHF 58-as csatornaUHF 68-as csatorna
  Úzd UHF 52-es csatornaUHF 67-es csatorna
  Kiskőrös UHF 45-ös csatornaUHF 68-as csatorna
  Győr UHF 22-es csatornaUHF 61-es csatorna
  Szeged UHF 60-as csatornaUHF 65-ös csatorna
  Debrecen UHF 51-es csatornaUHF 62-es csatorna  A vételhez megfelelően méretezett és beállított tetőantenna és MPEG-4 rendszerű set-top-box vagy televízió szükséges.
  Fontos tudni, hogy az RTL Klub és az TV2 már az AAC(MPEG-4 HE-AACv1/LOAS) hangkódolást alkalmazza. Ezt még nem minden eszköz ismeri, ezért fordul elő bizonyos készüléken, hogy az említett műsorok hangja egyáltalán nem hallható.
  Ebben az esetben érdemes felkeresni a készülék forgalmazóját vagy a márkaszervizt, ahol orvosolják a problémát egy szoftverfrissítéssel.


 • Iratkozzon fel DVB-t hírlevelünkre! A legfrissebb információkat tudhatja meg a hazai digitális átállásról. Technikai információk, valamint a legújabb készülék ajánlatok szerepelnek hírlevelünkben.

  Vezetéknév

  Keresztnév:

  E-mail cím:


  Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
  főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek