főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírekUPC direct a Thor műholdon is


Március utolsó napjaitól a korábbi egy helyett már több frekvencián vehető a UPC Direct kísérleti adása a nyugat 1 fokos pozícióból a Thor műholdakról.


A csatornák között a korábbiakon felül jó néhány új programmal is találkozhatunk. Hivatalos információ ugyan még nem jelent meg a bővítésről, de látható a teszt üzemben pl. az AXN sci-fi és Crime, a TV6, a History, 4! Story tv, és a Nat Geo Wild műsora is.
Fontos lépés néhány HD felbontású csatorna megjelenése is. Ebből jelenleg három magyar adó látható a csatorna listában, az m1HD, a Duna HD és a HBO HD változata. Az ígéretek szerint azonban ennél többet is nézhetnek majd az előfizetők a hivatalos indulás után.

Viszont az átállással komolyan módosul majd a szabadon fogható csatornák száma és jellege is. Erről részletesen majd a későbbiekben írunk, de természetesen van megoldás a német csatornák további vételére is az előfizetés megtartása mellett.
A Thor műholdakon egyébként többnyire bolgár, román, moldáv és szlovák műsorokat láthatunk ingyenesen a 60 cm-es antennákkal.

Az első mérések alapján az új műholdról a térerő tökéletes, az Astra műholdakhoz használt antenna méretek biztosan megfelelnek majd a vételre.

A hivatalos üzem a hírek szerint május elejétől indul. Ezután a szolgáltató nevében a hivatalos szerelők felkeresik az ügyfeleiket és átállítják a parabola antennákat az új műholdra, illetve elvégzik a szükséges adminisztrációt.

Az Astra műholdról várhatóan a nyár végéig lesz még vehető a UPC Direct csomagja. Később kizárólag az új pozícióból sugározzák.Tudta?


A UPC Direct 2000 szeptemberében kezdte meg a hazai piacon a műholdas tv (DTH) szolgáltatást.
Akkoriban komoly áttörésnek számított a digitális műholdvétel, hiszen az egyedi vevők még többnyire analóg rendszerben működtek és csak a Duna tv és az mtv2 volt elérhető ezekkel az eszközökkel.
A Digi tv piacra lépéséig az egyetlen lehetőség a UPC Direct vétele volt kábel tv-vel ellátatlan területeken, hogy több tucat magyar tv csatornát nézhessenek az ügyfelek. Mára az előnyből hátrány lett, hiszen az Astra műholdon drága és korlátozott az újabb frekvenciák bérlete, így a műsorkínálatban nem igazán tudta a UPC tartani a lépést a konkurenciával. Ez lehetett minen bizonnyal a fő oka a szolgáltatás elköltöztetésének.

A mostani átállás után jelentősen leegyszerűsödik a "szolgáltató váltás" is a Digi tv - UPC viszonylatban, hiszen a Digi tv kültéri egységei minden átalakítás nélkül alkalmasak lesznek a UPC Direct vételére.

Remélhetőleg ennek a különös "versenynek" a nyertesei az előfizetők lesznek.


Mi lesz a német csatornákkal?

Mivel a német műsorok az Astra műhold ingyenes kínálatában szerepelnek, azok a költözés után a régi módon már nem nézhetők.

A megszokott külföldi csatornák vétele ennek ellenére viszonylag könnyen megoldható és még havidíjat sem kell fizetni. Minden lehetséges a szolgáltatás megtartásával is.

bővebben >>>


főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek