főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírekA Digi és a kalóz vétel


A Digi tv Magyarország második műholdas szolgáltatója, amely mára több mint 350 ezres előfizetői táborával piacvezetővé vált, 2006-ban indította hazánkban a DTH szolgáltatását.

A Digi műholdas rendszere mára már 6 országban működik. Magyarország mellett Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szerbia és a "szülőhaza", Románia polgárai fizethetnek elő a műholdas csomagokra. A szolgáltatás az olcsó áraival és a bő műsorválasztékkal tett szert nagy előfizetői táborra.

Az utóbbi években ügyes kezű hackerek több más műholdas szolgáltatóhoz( pl. a német Premiere) hasonlóan a Digi tv kódolását is feltörték, így a hivatalos előfizetés helyett viszonylag egyszerű eszközökkel a teljes kínálatot elérhették az ilyen módon spórolni kívánók.
A kalóz megoldás viszont működött is meg nem is. Ugyanis a szolgáltató tudván az illegális vételről- a legkellemetlenebb időpontokban rendszeresen váltogatta a kódokat, amiket a "versenyzőknek" az Internetről kellett lehalászniuk. Sokszor ez nehézségekbe ütközött, főleg a szerencsétlen, műszakilag felkészületlen "lúzerek"( bocsánat) körében, akik közül sokaknak fogalmuk sem volt róla, hogy illegálisan tévéztek.

Végül a szolgáltató megelégelve a hatalmas üzletággá fejlődő kalózkodást, 2010 augusztusában végleg lekapcsolta a korábban feltört Nagravision2 rendszert, így az illegális vétel megszűnt.
Jellemző a kalózkodás méreteire, hogy az ukrán-magyar határon az utóbbi időben a vámosok nem a cigaretta és a szesz, hanem a behozott beltéri egységek után érdeklődtek...A hírek szerint a kárpátaljai piacokon fillérekért, 20-30 Euróért árulták ezeket az eszközöket.


Mire jók ma ezek az eszközök?

Az teljesen nyilvánvaló, hogy ezek az "okos" beltéri egységek az eredeti feladatukra már nem használhatók.

Mégis jogos a kérdés; mit lehet kezdeni velük?

Ingyenes megoldások

Ebben az állapotukban a Thor-Intelsat műholdakra állított parabolával tökéletesen alkalmasak ezek a vevők a Duna és a DunaII, illetve a PVTV magyar nyelvű műsorok ingyenes vételére. Illetve jön még néhány bolgár, szlovák, román adó és a BBC World műsora.

Mielőtt bárkinek lelkiismeret furdalása támadna, ez már teljesen legális vétel.

Az antennát átfordítva az Astra vagy a Hotbird műholdra lényegesen nagyobb ingyenes választékhoz juthatunk. Az Astra műholdon a legkedveltebb német műsorok érhetők el és néhány angol nyelvű hírcsatorna. Összesen 250-300 szabadon fogható tv műsort láthatunk.

A Hotbird műholdon főleg az olasz és az orosz műsorokat érdemes megemlíteni, de több tucat arab és más ázsiai, illetve európai adás is látható. Összesen több, mint 500 teljesen ingyen.

De az Európába sugárzott műsorok szinte bármelyik műholdról elérhetők a 80 cm-es antennákkal.

Előfizetéses megoldások

Digi tv

Természetesen a Digi tv vételéhez a parabolaantennák megfelelők, csak az előfizetői dekódert kell beszereltetni. Aztán a havidíj fejében a megszokott műsorokat nézhetjük, immáron legálisan és problémamentesen.

UPC Direct

2010 májusa óta a UPC Direct azonos műholdpozícióból sugároz a Digi tv-vel.
Így a kültéri egységek ( parabola+fej) minden beavatkozás nélkül alkalmasak a UPC előfizetéshez.
Ebben az esetben az egyszeri beszerelési díj: 2000 ft, havidíjak 2.500 ft-tól.

UPC direct szerelése teljes ügyintézéssel


Olcsó tv

A 80 cm-es parabolákkal kiválóan fogható az Eurobird9 műhold, ahonnan az m2 és az Olcsó tv rendszer is elérhető.
Utóbbihoz viszont Conax kártyaolvasóval szerelt HD kompatibilis beltéri egység szükséges. Viszont a havidíj rendkívül kedvező.Műholdas HD csomag :990,-/hó
Az okoska beltéri egységet meg némi apróért biztosan el lehet adni valamelyik aukciós oldalon...
főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek