főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek

Új műholdon a Duna tv


2011. 10. 22

Október 24-én hivatalosan megszűnik a Duna tv és a Duna2 sugárzása a Thor műholdról. A kizárólag Európát lefedő sugárzás leállása után az egyéni műholdvétel már csak az eurobird9 műholdról lehetséges. Az újabb költözés eredményeként a két csatorna ismét közös műholdra kerül az m2 csatornával. Ráadásul az új műhold segítségével sokkal nagyobb területen lesz elérhető a műholdas adás. Ismét látható lesz a Duna tv Közép- Ázsiában, az Arab-félszigeten és pl. Észak-Afrikában.
A változás a tengerentúli nézőket ezúttal sem érinti, ők a megszokott módon nézhetik továbbra is a műsorokat.


A hivatalos megszűnés után bizonytalan ideig még látható az adás a Thor műholdon, de azt bármikor, minden figyelmeztetés nélkül lekapcsolhatják.


Az Eurobird 9a műholdon jelenleg az alábbi magyar csatornák foghatók az MTV multiplexben.:

 • m1 ( Conax kódolással)
 • m2 HD
 • m2
 • Duna tv HD
 • Duna tv
 • Duna2

 • mr1 Kossuth
 • mr2 Petőfi
 • mr3 Bartók
 • mr4
 • mr5

  Műszaki adatok:

  műhold: Eurobird9a
  pozíció: 9.0' kelet
  frekvencia: 11, 958 Ghz
  polaritás: függőleges( vertical)
  sr: 27. 500
  fec: 3/4
  Az Eurobird9A sugárzási térképe(www.lyngsat.com)


  Az m1 műsorához kódkártyát egyszeri díjért lehet igényelni ( információnk szerint 5000 ft). Ezzel megoldódni látszik a közszolgálati csatornák országos lefedettsége, amit a földi digitális földi sugárzás 100%-ban még nem képes elérni.

  Fontos megjegyezni, hogy az m1 kártya használata a többi előfizetői kártyához hasonlóan csak Magyarország területén törvényes.


 • UPC Direct előfizetőket érintő változás

  A Duna tv műsorát a Thor műholdról fogható UPC Direct szolgáltatás is átvette korábban. A leállást követően viszont a műsort -a többi csatornához hasonlóan, a szolgáltató saját fellövés útján juttatja el az előfizetőinek.
  A szolgáltatói beltéri egységek készenléti állapotba kapcsolva egy idő után a csatornát automatikusan letöltik a korábbi programhelyre. Így az előfizetőknek semmilyen kellemetlenséget nem okoz az átállás.
  Más a helyzet a saját beltéri egységet használó előfizetők esetében. Nekik a beltéri egységet újra kell hangolniuk, ha továbbra is látni szeretnék a Duna tv műsorát.
  A beállítást a használati útmutató alapján a kézi ( manuális) vagy a transzponder ( TP) keresés menüpontban kell elvégezni.

  A sugárzási adatok ( UPC Direct)

  műhold: Thor
  frekvencia: 12.264 GHz
  polaritás: vertikális
  sr: 7/8
  keresési mód :
  összes vagy csak kódolt ( nem FTA, vagy szabad)

  Ha úgy érzi, hogy Ön nem képes erre a beállításra, kérje szakember segítségét!
  Általában egy kiszállási díj ellenében megoldja a szerelő a feladatot.

  UPC szolgáltatói gépnél véletlenül se írja be ezeket az adatokat! Ha problémája van, hívja az ügyfélszolgálatot vagy a szerelőjét!

  Világvevő Antenna- a legjobb vétel!
  főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek