Orosz programok Európának
- 2018.08.21.

Július utolsó napjától újabb orosz tv programok foghatók az Astra 19 fokos pozícióból. A Hotbird- ről korábban átkerült R1 és R1Extrát követve elérhető a TVCI, a TV rus,az NTV Mir, az STS, a REN TV, az 5TV, a Domasnyh és a Perec Európának szánt verziója.


Regionális HDTV csatornák Bajorországból
- 2017.10.04.

Szeptember végétől több bajor regionális tv csatorna is HD minőségben sugároz az Astra műholdon. Valamennyi műsor vétele ingyenes.

továbbVáltozás a BBC World vételében
- 2017.10.01.

Megszűnik az Astra1 műholdon a BBC World hagyományos ( sd) rendszerű sugárzása. Az adás ebben a pozícióban a továbbiakban csakis HD felbontásban érhető el.

továbbEuronews új formában
- 2017.06.11.

Jelentősen átalakult az európai hírcsatorna struktúrája. A korábban több szinkron nyelven sugárzott program helyébe nemzeti változatok léptek, melyek önálló programként foghatók.

továbbVáltozás az MBC csatornák sugárzásában
- 2017.01.26.

A népszerű arab csatornák új frekvenciára költöztek a BADR műholdon. Szerencsére a programok továbbra is vehetők Budapesten, csak a korábbinál kisebb térerővel.Francia műsorok kódolása
- 2016.11.26.

2016 november 22.-én megszűnt az Eutelsat 5W műholdon a France 2, a France 3, a France 4, és a France ô programok ingyenes sugárzása. A jelenlegi információk szerint a programok csakis Fransat vagy TNTsat szolgáltatói dekóderrel foghatók.Az Euronews vételéről
- 2016.08.23.

A mindig tv ingyenes választékában 2016 augusztusában megszűnt az Euronews tesztadásának a sugárzása. A csatorna azonban műholdról továbbra is ingyenesen nézhető.

továbbIndul az M5 közszolgálati csatorna
- 2016.07.17.

Július 15.-én elindult az M5HD, az újabb állami tv program tesztsugárzása. A műsor a MinDig tv kínálatában és műholdról is elérhető.Változás a francia csatornák vételében
- 2016.04.09.

Franciaországban javában tart az átállás az mpeg4/HD rendszerű műholdas sugárzásra. 2016 április elején az Eutelsat W5 műholdról sugárzott francia csatornák vételi adatai is megváltoztak.

továbbMegszűnik az Austriasat
- 2016.03.20.

Április 30.-án befejezi a műsorszolgáltatást az Austriasat. A szolgáltatás kiváltására több lehetőség is rendelkezésre áll.

továbbA RAI UNO megszűnése a kábel hálózatokon
- 2015.12.20.

Január elejétől az egyik legnagyobb hazai kábelszolgáltató a RAI UNO műsorát lekapcsolja a hálózatáról. A program ennek ellenére műholdról továbbra is ingyenesen vehető, más RAI műsorokkal együtt.

továbbVáltozások a tv vételben
- 2015.07.01.

Július első napjától változik a közszolgálati adók műholdas sugárzása, a szolgáltatóknál alkalmazandó csatorna sorrend és a földfelszíni tv sugárzás is.Új csatornák a UPC Directen
- 2015.06.08.

Július elejétől az M4 HD, a Duna World HD és az M2 HD is elérhető lesz azon felhasználók számára, akik Direct Medium vagy annál nagyobb csomagra fizetnek elő.

továbbVáltozás a műholdas adásban
- 2015.06.07.

Június 30.-án lekapcsolják az Eutelsat9A műholdon a magyar közszolgálati csatornák hagyományos, mpeg2-SD rendszerű sugárzását. Az m1, m2, Duna és Duna World csatornák a továbbiakban erről a műholdról csak mpeg4-HD rendszerben foghatók.BBC World HD minőségben
- 2015.04.01.

Április elsején elindult a BBC World HD felbontású, ingyenes adása az Astra műholdon.

továbbElőfizetői növekedés a UPC Directnél
- 2015.02.12.

Sikeres évet zárt a műholdas tévészolgáltatók meghatározó szereplője a UPC Direct, mivel 3,95%-os előfizetői szám növekedést produkált az előző év folyamán, ezáltal a legnagyobb előrelépést tette a szolgáltatók között

továbbVáltozás a lengyel csatornák vételében
- 2014.12.21.

December utolsó estéjén leáll a lengyel közszolgálati TVP összes csatornájának az adása az Astra műholdon. A programok egy része másik műholdról továbbra is vehető.

továbbVáltozás az orosz csatornák vételében
- 2014.05.02.

Április végén az ABS2 műhold üzembe állásával jelentősen megváltoztak hazánkban is az orosz tv csatornák vételi lehetőségei.

továbbm3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

tovább

Összes hír


englishAdatkezelési tájékoztató
Hamarosan véget ér az egyéni műholdas tv vétel első meghatározó korszaka. Németország 2012 április 30.-án lekapcsolja az első generációs, analóg műholdas adásait.

Ettől a naptól, már csak a digitális dekóderekkel lehetséges a műsorok vétele az Astra műholdról. Ha Ön még analóg dekóderrel nézi a műsorokat, az adásban a változásra figyelmeztető feliratot olvashat. Ebben az esetben már csupán néhány hete van arra, hogy a digitális dekódert beszerezze! Ha a figyelmeztető szöveget nem látja, akkor Ön már digitális rendszerben veszi a műsorokat, tehát Önnél semmilyen beavatkozásra nincs szükség.

Keressen minket bizalommal, megbízható, akár a német piacra készült digitális beltéri egységeket is tudunk biztosítani szakszerű beüzemeléssel, helyszíni garanciával, akár HD minőségben is!

" Hogy ne okozzon gondot a digitális átállás!"


Milyen dekódert válasszon?

Néhány gondolat a digitális beltéri egységekről.

Az analóg vevők kiváltására alkalmas készülékekből igen bő a kínálat.

A megfelelő vevő kiválasztásánál első lépés az igények meghatározása kell hogy legyen. Ha Önnek hagyományos( képcsöves) tv készüléke van és megelégszik az eddigieknél lényegesen nagyobb műsorkínálattal, illetve néhány kényelmi szolgáltatással, akkor az olcsóbb berendezés is megteszi. Ezzel is tökéletes minőségben élvezheti az Astra műhold több, mint 200 ingyenes adását, az elektronikus műsorújságot és a feliratozást.

Digitális beltéri egységek kiszállítással, beszereléssel együtt
már 16.500 ft-tól rendelhetők!


Digitális dekóderek, lehetőségek, árak


Amennyiben HD megjelenítésre alkalmas, LCD vagy Plazma TV készülékkel rendelkezik, feltétlenül válasszon HDTV vételre alkalmas műholdvevőt!


Ezekkel a készülékekkel lehetséges a tisztán digitális jelátvitel és a HD minőségű adások vétele. Természetesen ezek a berendezések is képesek a normál digitális adások vételére, de azok is sokkal szebb minőségben jelennek meg, mint az SD felbontású készülék esetében.

Jelenleg az ARD, ZDF, ARTE , Servus tv, és az ANIXE műsorai láthatók nagy felbontásban Astra műholdról, de az analóg műsorszórás lekapcsolása után, május elsején újabb 10 ingyenes német HD csatorna indul :

BR3 HD, NDR3 HD, SWR3 HD, WDR HD, Phoenix HD, ZDF Neo HD,
ZDF Info HD, ZDF Kultur HD, 3 SAT HD, KIKA HD


Ne feledje, hogy az HDTV vevők mindegyike alkalmas már a műsorrögzítésre külső USB tároló eszköz segítségével ( PVR). Sőt léteznek olyan készülékek is, amelyekben beépített merevlemez áll rendelkezésre a felvételek tárolására és lejátszására.

HDTV vevők már kevéssel 20.000 ft felett kaphatók, de itt sem érdemes csupán az árat nézni!

HDTV dekóderek, lehetőségek, árakDigitális beltéri egységek

Kiemelt ajánlatunk keretében most lecserélheti korábbi vevőjét
új, digitális beltéri egységre.


Kiszállítással, csatornalistával, antenna ellenőrzéssel, :

16.500 ft* -tól
( Amiko ssd 550)beltéri egység/ ár
készülék ár
helyszíni beállítással
fej cserével, beállítással
Amiko 550
11. 500,-
16. 500,-*
19. 500,-
Triax SR 110
13. 900,-
18. 900,-*
21. 900,-
GoldenMédia 776
14. 500,-
19. 500,-*
22. 500,-
Amiko 8320 HD
23. 900,-
28. 900,-*
31. 900,-*Felszerelt, üzemképes, parabola és univerzális fej esetén, Budapest, Budakalász, Üröm, Pilisborosjenő,Szentendre, Fót, Dunakeszi és Csömör területén.

Minden digitális beltéri egységhez ajándék euroscart vagy rca-rca kábelt adunk!

" Hogy ne okozzon gondot a digitális átállás!"


Analóg történelem pár sorban

A kezdetek

A történet az 1980-as évek legvégén indult, amikor megjelentek a piacon az első olyan műholdvevők, amelyekkel a műsorszóró műholdak jeleit egyénileg is lehetett fogni. Korábban az ilyen berendezéseket csak a kábel tv társaságok és a nagyobb szállodák tudták megfizetni.

Kezdetben nem csupán a vételi eszközök elérhetősége volt nehézkes és drága, hanem maga a műsorkínálat is elég szegényes volt.


A Sky Channel volt az első...A " régi motorosok" még biztosan emlékeznek mekkora örömöt szerzett az ECS műholdról érkező Sky Channel, Super Channel és a TV 5 vétele. Ne feledjük, akkoriban egy átlag magyar háztartásban mindössze két hazai tv műsor volt elérhető. Illetve az 1980-as Olimpiára az FMV által kiépített mikrohullámú lánc és az itt állomásozó szovjet csapatok "jóvoltából" még a moszkvai egyes műsort lehetett behangolni a többnyire fekete-fehér készülékeken.

A földi tv vétel szempontjából szerencsésebb helyzetű, a nyugati vagy déli határvidéken élő honfitársaink is kitörő örömmel nézték az évtized végére elérhetővé vált néhány égi csatornát.

Az Astra műholdak igazi áttörést hoztak

Az igazi nagy áttörést az 1989 végén felbocsátott Astra 1A műhold indulása váltotta ki. Az új műhold jóvoltából, igazi dömping, 16 műholdas tv műsor jelent meg az égen! Az új műsorok hamar megjelentek a kábelrendszereken és a módosabb háztartások tetején is ekkor kezdtek ékeskedni a "tányérantennák". Megismerkedtünk lassan az RTL, Sat1, Pro7 és 3 sat műsorokkal és végre volt Eurosport is nemcsak a Sky Channel- lel osztott műsoridőben...Astra hírdetés 1990 ből:16 tv csatorna!Aztán jöttek sorban az újabb és újabb Astra műholdak az újabb és újabb műsorokkal. Fénykorában az Astra műholdakon több tucat analóg műsort lehetett fogni. Sőt még fizetős, kódolt szolgáltatások is voltak. De ez egy másik téma...

Német analóg adás: 22 éve folyamatosan

A német analóg műsorszórás példaképe kellene hogy legyen mindenféle műsorszórásnak! Írom ezt azért, mert ha hiszik, ha nem, egy 1990 ben jól beállított és esetleg még most is működőképes analóg műholdvevőn a mai napig nem " mentek el" a helyükről a műsorok. Ezt úgy kell érteni, hogy többek közt az RTL csatorna 22 éve ugyanazon a frekvencián fogható. A német piac elvárja az állandóságot és a kiszámíthatóságot. Nem lehet a polgároktól elvárni, hogy bizonyos időközönként hangolgassák az eszközeiket!

Az idő múlásával azonban az analóg műsorterjesztést fokozatosan kiszorította a korszerűbb, digitális rendszer. Az Astra műholdakon elsők közt jelent meg a DVB- digitális adás az ezredforduló előtt. Ez a folyamat azóta is töretlen, a digitális műsorok száma mára százas nagyságrendű, az analóg adást csak a legnézettebb adók esetében tartották életben. Jelenleg még 29 csatorna fogható az említett rendszerben. ( 2012 januári állapot)korabeli német tv logók


Az analóg korszak vége

Ma ott tartunk, hogy pl. az ARD és a ZDF műsorait analóg, digitális és HD minőségben is foghatjuk ugyanabból a műholdpozícióból.
A párhuzamos sugárzás igen költséges dolog. Ráadásul a háztartások legnagyobb része már rendelkezik is a digitális eszközökkel, hiszen a műholdas digitális átállás folyamata Németországban már egy évtizede zajlik.
Az analóg adás lekapcsolásának az időpontja pedig évek óta ismert: 2012 április 30.

Tehát hamarosan eljön az idő..

Ne felejtse el, ha Ön analóg eszközökkel nézni a német műsorokat, feltétlenül ki kell cserélnie a műholdvevőjét egy digitális rendszerűre.
Ellenkező esetben május elsejétől nem tudja nézni a megszokott műsorokat!

Nagyon sok kisebb szállodában is analóg fejállomások működnek, így ez a változás őket is érinti!Digitális dekóderek analóg vevők kiváltására

" Hogy ne okozzon gondot a digitális átállás!"Világvevő antenna- a legjobb vétel!
(C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759