főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek

Április végén állt üzembe az ABS2 műhold a keleti 75 fokos műhold pozícióban

Az új műhold februári fellövése után hamar átvette az ABS1 műhold feladatait. Az alacsony beesési szöge miatt, hazánkból nem mindenütt vehető műholdas pozícióból korábban sok ingyenes és kódolt program volt elérhető Oroszországból az "északi nyalábon". Többek közt a népszerű NTV hírcsatorna és több szórakoztató és gyermek műsor is stabilan fogható volt akár 60 cm-es parabola antennával is. Illetve a Raduga tv dekóderei is kiválóan működtek hasonló antenna mérettel.

Az új műhold azonban az első tapasztalatok szerint, a korábban megszokottnál lényegesen kisebb térerőt produkál Magyarországon, vétele csak jóval nagyobb antennákkal lehetséges. A vételhez 120-140 cm -es antennát célszerű használni, de 100 cm körüli mérettel már vehető néhány transzponder.

Szerencsére az orosz műsorok európai vételére több lehetőség is adott. így a kisebb méretű antennákat több műholdra is át lehet állítani. A 60 cm körüli antennákkal a Hotbird műholdat érdemes beállítani, a 80 cm -es méret már stabilan vesz néhány belföldre sugárzott műsort is, pl. a keleti 53 fokon.

Szakember segítségét kérve biztosan nem kell lemondani az orosz műsorokról!
Az ABS2 műhold "Oroszország" nyalábja ( forrás:www.absatellite.net)Világvevő Antennaszerviz - A legjobb vétel!
főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek