főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek

Jelentős változások a DVB-t sugárzásban2011 október elsején megszűnik Magyarországon a DVB-h, ismertebb nevén a mobil tv szolgáltatás. A 2008 decemberében, a DVB-t sugárzással együtt indított rendszer nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Elsősorban az érdeklődés hiánya, a nagyon csekély számú előfizető okozta a mobiltelevízió hazai vesztét.
Az Antenna Hungária Zrt az így felszabaduló sávszélességet átcsoportosítja a DVB-t rendszer( Mindig tv- Mindig tv Extra) bővítésére, amelyet egyébként csak a folyamatosan elhalasztott analóg lekapcsolás után tudott volna kivitelezni.
Ennek következtében szeptember 30.-án a következő változások lépnek életbe.

Közszolgálati multiplex kialakítása

A közszolgálati adók mostantól egy csomagban lesznek elérhetők az "A" jelű multiplexben. Ez a multiplex vehető a legtöbb
tv adó estében a legnagyobb térerővel. Budapest, Karancs, Békéscsaba és Vasvár körzetében a most induló UHF 38-as
csatorna lesz a közszolgálati műsorok új helye, a korábbi, UHF 55-ös csatornát a hamarosan induló, "B" jelű multiplex kapja. A többi adónál az MTV csatornák mellé átköltözik a Duna tv két csatornája a korábbi frekvenciákra. Ezzel a négy közszolgálati tv, és a három rádió műsor azonos frekvencián lesz elérhető. A kereskedelmi csatornák pedig a "C" csomagba kerülnek át. További változás, hogy a Duna tv HD sugárzása megszűnik,
helyette az Autonómia csatorna folytatja HD minőségben.
Ennek a változásnak a feltételezhető oka, hogy a Duna2
hamarosan kulturális csatornává alakul, ebben a műfajban pedig nagy előny a HD minőség.

Bővül a Mindig tv Extra szolgáltatás csatornaválasztéka

A mobiltévé megszűnésének a legnagyobb nyertese a Mindig tv Extra közönsége lehet. Októbertől a szolgáltatás ugyanis közel dupla sávszélességet, majdnem két teljes multiplexet használhat. Mivel a "B" és a "C" jelű multiplex vételi lehetősége nem egyforma országosan, sőt a "B" esetében a lefedettség "csak" 80% körüli , így a két "frekvenciacsomagba" két különböző műsorcsomag kerül. Ezeket együtt, illetve a kisebbet önmagában is elő
lehet fizetni.

Az ingyenes 7 csatornán felül elérhető csatornák az alap csomagban:

National Geographic Channel, AXN, Film+, Cool, FEM3, SportKlub, Disney Channel, Hír TV, ATV, Private Spice.

A programcsomag a C multiplexen lesz elérhető. Erre a multiplexre költözik egyébként az ingyenesen nézhető RTL Klub, TV2 és az Euronews műsora is.

Az új MinDig TV Extra Családi csomag 13 népszerű csatornát kínál a jelenlegi 7 szabadon fogható és az Alapcsomagban szereplő 10 program mellé:

Viasat 3, Comedy Central, Universal Channel, Spektrum, History, Sport 1, Sport 2, Minimax, Cartoon Network, PRO4, Prizma TV, Muzsika TV és Dorcel TV.
A 13 új program a B multiplexen lesz elérhető.Fontos ismételten megjegyezni, hogy a "B" multiplex kezdetben nem mindegyik telephelyen lesz elérhető. A teljes kiépítés és további bővítés az analóg lekapcsolás után várható.

A pontos csatorna és frekvenciakiosztás:
Kit érintenek a változások?

Minden olyan háztartást, ahol földi digitális vételt használnak. legyen az Mindig tv vagy Mindig tv Extra szolgáltatás.
A legtöbb integrált tuneres tv és asztali DVB-t vevő készüléket szeptember 30.-án délután újra kell hangolni, de lesznek olyan készülékek is, amelyek az új beállításokat automatán elvégzik. Érdemes a készülékek használati utasítását olvasgatni és követni az utasításokat. Sok esetben a teljes törlés és az újratelepítés segít a probléma megoldásában.

További információk az Antenna Hungária, a Mindig tv és a Mindig tv Extra honlapjain találhatók.Világvevő antenna- a legjobb vétel
főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek