SzavazásMűholdvevő szett minden tartozékkal, felszereléssel

34. 900 ft-tól!m3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

továbbÚjabb német HDTV csatornák
- 2013.12.07.

Decembertől újabb német közszolgálati csatornák váltanak HDTV minőségre az Astra műholdon.

továbbAdáskimaradás és frekvencia cserék
- 2013.11.21.

November 21.-én Észak-Magyarországon vételkimaradással kell számolni a digitális adók áthangolása miatt. A változás a főváros környékét is érinti.Pl. Pomáz, Budakalász, Leányfalu, és Tahitótfalu egyes részeit.A készülékeket újra kell hangolni.

továbbAdásszünet és frekvencia cserék
- 2013.09.02.

Szeptember hónapban 19 digitális tv adónál lesz frekvenciacsere, amely során adásszünet is várható. A vevőkészülékeket újra kell hangolni.

továbbElkezdődik a lekapcsolás
- 2013.07.31.

Július 31.-én a déli órákban az alábbi tv adók és átjátszóadóik vételkörzetében megszűnik az analóg földi tv sugárzás: Budapest, Kab-hegy, Szentes, Győr, Szeged. A műsorok helyén tájékoztató szöveg olvasható.

továbbHorvát tv új műholdon
- 2013.07.31.

Az állami horvát tv csatornák augusztus első napjától kizárólag a keleti 16 fokról vehetők, az adás a Hotbird műholdon leáll. Az antennákat át kell állítani. A korábbi jugoszláv tagköztársaságok műsorai ezzel nagyrészt egy műholdról vehetők.m1, m2, Duna, Duna2- Változás a műholdon
- 2013.07.17.

2013 július 15.-étől az Eurobird 9a műholdon az MTVA csatornái már csak az új frekvencián foghatók. A vételi adatok: 12. 207 Ghz, pol: horizontális, sr: 27. 500. A korábbi 11.767 Ghz-en az adás már nem fogható. A készülékeket újra kell hangolni.M1: kódolatlan műholdas adás
- 2013.06.14.

Június 15-től az M1 kódolatlanul sugározza a területi korláttal nem rendelkező műsorokat az Eurobird9a műholdon.

tovább
Euronews magyar nyelven

- 2013.05.15.

Az ingyenesen fogható európai hírcsatorna májustól magyar nyelven is sugároz.Változás az olasz csatornáknál
- 2013.05.05.

Megváltoztak a kereskedelmi olasz csatornák paraméterei a Hotbird műholdon. A közkedvelt Italia 1, Rete 4 és a Canale 5 műsorok új frekvenciáról vehetők.

továbbNyakunkon az analóg lekapcsolás!
- 2013.03.11.

2013 végére az egész országban megszűnik az analóg földfelszíni televíziós műsorszórás. A lekapcsolás két ütemben, július és október hónapban történik.

továbbVáltozások a UPC Directen
- 2012.10.18.

Négy csatornával bővült a UPC Direct kínálata. Az RTL II mellett a Super tv2, a Muzsika tv, a Prizma tv és a Sorozat+ is látható. November végétől több csatorna új frekvenciára költözik, de a választék nem változik.

továbbFrekvencia cserék a DVB-t rendszeren
- 2012.10.14.

Az Antenna Hungária Október és november hónapban tizenegy DVB-t telephelyen frekvencia cserét hajt végre.A változás az EU határozata alapján, frekvencia felszabadítás céljából történik.
A készülékeket újra kell hangolni.

továbbJelentős fejlesztés a DVB-t hálózaton
- 2012.08.22.

2012 nyarán 15 újabb telephelyről indult el a DVB-t sugárzás. Az adók kis és közepes teljesítménnyel sugároznak.

továbbÚjabb ingyenes német HDTV csatornák
- 2012.05.08.

Május elsejétől 10 újabb német tv csatorna indított HD minőségű adást. A részletekről, a tudnivalókról és kedvező ajánlatainkról itt olvashat

továbbVáltozások a tv sugárzásban
- 2012.03.05.

Változik a közszolgálati műsorok műholdas és földfelszíni digitális sugárzása 2012 március 5.-től.
Az egyéni vevőket újra kell hangolni.

továbbA német analóg adások lekapcsolása
- 2012.01.15.

2012 április 30.-án lekapcsolják az összes német analóg tv műsort az Astra műholdon. A vétel ezt követően már csak digitális műholdvevőkkel lesz megoldható.

továbbÚjabb DVB-t adók indultak
- 2011.12.22.

December folyamán az Antenna Hungária újabb 20 telephelyről kezdi meg a digitális műsorszórást, melynek eredményeként a Dunakanyarban és Észak-Kelet Magyarországon várható jelentős javulás a DVB-t vételben.

továbbA francia analóg adás megszúnése
- 2011.10.25.

November végén Franciaországban lekapcsolják az analóg műsorszórást. Ennek következtében Magyarországon is megszűnik több kedvelt francia csatorna analóg vételének a lehetősége.

továbbÖsszes hírenglishdigitális földi vétel
Földi digitális vevőkRöviden a földi digitális rendszerről


Miről is van szó?


A DVB-t egy rövidítés (Digital Video Broadcasting – Terrestrial), földi terjesztésű digitális tv adást jelent, melyet kimondottan erre a célra fejlesztettek ki. Hazánkban 2008 december elsején indult az üzemszerű DVB-t sugárzás, amit a MinDig tv névre kereszteltek. Mára teljesen kiváltotta a korábban használt analóg földi műsorszórást.

Mégis, miben más?

Az analóg tv vételnél egy 7-8 Mhz sávszélességű tv csatorna egyetlen műsor továbbítására volt elegendő. Ezzel szemben egy digitális adás (multiplex) a tömörítés módjától függően, a minőség romlása nélkül 5-10 csatornát is képes ugyanekkora frekvenciatartományban továbbítani.
Tehát a digitális műsorszórás lényegesen gazdaságosabban üzemeltethető, mint elődje. Az átállás során felszabaduló frekvenciákat más célokra lehet használni.
A digitális földi sugárzás nagy előnye, hogy a speciális eljárás következtében a terepviszonyok okozta reflexiók is kevésbé rontják a vételt, olyannyira, hogy akár egy visszavert jel is tökéletes vételt produkálhat.

Az így sugárzott adáshoz olyan hasznos információkat is hozzá lehet adni, mint az elektronikus műsorújság és az eredeti nyelvű hangsáv, illetve az igény szerint bekapcsolható feliratozás.

A MinDig tv rendszeren 7 ingyenes és 24 fizetős tv csatorna vétele lehetséges. Az utóbbi kártyás előfizetéssel.

A részletes műsor kínálat:

A képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthető


A táblázatban szereplő adókon kívül még számos helyi tv műsora is vehető digitális rendszerben.

A környező országok közül Ausztriában, Szlovákiában és Horvátországban fejeződött be eddig a digitális átállás. A többi szomszédunknál a folyamat elején, többnyire a kísérleti stádiumban járnak. Érdemes megjegyezni, hogy vannak olyan országok, ahol a digitális adás lefedettsége meg sem közelíti az egykori analóg adásét. Ilyen pl. Szlovákia. A poprádi és a besztercebányai adó jele már nem vehető Budapesten..


A hazai fejleményekről rendszeresen olvashat a híreink között. Illetve, ha feliratkozik DVB-t hírlevelünkre, minden eseményről tájékoztatjuk. Illetve konkrét készülék ajánlatokat is kaphat!

DVB-t hírlevél!Mi szükséges a vételhez?

Olyan televízió készülék, amelybe beépítették a DVB-t vevőt?

Természetesen ez a legjobb megoldás! De nem mindenki teheti meg, hogy kidobja jelenleg használatos tv készülékét a digitális átállás miatt.

A probléma megoldása egy ún. set-top-box, egy kis dekóder, ami átalakítja DVB-t a jelet a hagyományos tv készülék számára.Ennek segítségével bármilyen működőképes készülék alkalmas a DVB-t vételre.

Természetesen szükség van egy jó vevőantennára is, hogy a készülék antennabemenetére megfelelő jel érkezzen. A sajtóban többször megjelent, hogy erre a célra a szobaantennák is alkalmasak. Ez csak részben igaz! Elsősorban a tv adók adók közvetlen közelében és megfelelő "rálátás" esetében van esélyünk szobaantennás vételre. Ebben az esetben akár egy leeresztett redőny, reluxa vagy a szobában járkáló emberek is zavarhatják a vételt.
A valódi megoldást jelenleg a jól megválasztott és beállított tetőantenna jelenti. Bizonyos esetekben a falon kívülre szerelt kisméretű dvb-t antennák is megfelelhetnek a célra.
Mindez csak a rendelkezésre álló térerő függvénye!


Hol és mennyiért kapható Set-Top-Box?

Jelenleg a kereskedelemben bőségesen találhatók már megfelelő vevőkészülékek. Az árak tekintetében a kódolatlan csatornák vételére alkalmas eszközöknél 8- 12, a kártyás vevők esetében 12-20 ezer ft körül számolhatunk.

Ha esetleg sokkal olcsóbbat lát valahol, feltétlenül győződjön meg róla, hogy az támogatja az mpeg-4-es rendszert! Ha Ön nem ilyet vásárol, biztos nem látja vele majd a magyar adást! A megfelelő készülékek megjelölésére találták ki a "Mindig Tv" matricát. Ez a kis címke csak olyan készülékekre kerül felragasztásra, amely garantáltan eleget tesz a hazai rendszer műszaki követelményeinek. Természetesen más eszközök is megfelelhetnek, de érdemes azokat a vásárlás előtt kipróbálni! Ha minden csatornán látja a képet és hallja a hangot( fontos!!!), akkor nem lehet baj.

Az utóbbi időben megjelentek a nagyon olcsó DVB-t vevők is a piacon. Ezek esetében érdemes megvizsgálni, hogy pl a távirányítón akkora gombok vannak-e, amit szükség esetén akár nagyító nélkül is megtalálunk és pálcika nélkül is meg tudjuk-e nyomni azokat?

Nem biztos , hogy néhány ezer ft egyszeri megtakarítás megéri a későbbi bosszúságot!

A Mindig tv matricával rendelkező készülékek( 2011):

 • Synaps THD 3000
 • Triax - TR500H
 • Optibox - T1000 HDCX ( kifutott termék)
 • Strong - SRT 8345 CI
 • Strong - SRT 8300CI ( kifutott termék)
 • Technisat - DIGYBOXX T4 CX
 • Technisa t- HDT4
 • Alcor - HD 8000
 • Alcor - HD 2000
 • Alcor - HD 1800
 • Telefunken TTR- 200c
 • Telefunken TTR- 300c
 • WayteQ HD-90CX
 • Orion DVBT-R665
 • Orion DVBT-R675


  Külföldön ne vegyen ilyen készüléket, mert könnyen lehet, hogy itthon nem tudja majd használni! Hiába lát rajta a külföldi szakáruházban egy csomó műsort.
  A HD vételre is alkalmas berendezések jelenleg már 15 ezer ft alatt is kaphatók.Többségében ilyen készülékkel találkozunk az üzletekben is. De 30 ezer ft körül már úgynevezett kombó( földi és műholdas vevő egy dobozban) készüléket is kapunk.
  Ha szeretne a földi mellett műholdas vételt is, feltétlenül ilyet ajánlunk!


  Ön minden kockázat nélkül vásárolhat a segítségünkkel DVB-t vevőt! A kiválasztott készüléket házhoz visszük, és beüzemeljük.
  Ha valamilyen okból mégsem működik a berendezés, (pl. nincs megfelelő vétel) akkor csak a kiszállási díjunkat kell megfizetnie. És nem marad a nyakán egy használhatatlan eszköz!


  Ne kockáztasson!

  Földi digitális vevők


  Hagyományos földi vétel  A DVB- t ről részletesebben olvashat :

  Antenna Hungária weboldala

  MinDig tv weboldala


  Szomszédos országok:

  Az osztrák DVB-t oldala

  Szlovákia:

  dvb-t.sk

  Towercom

 • Iratkozzon fel DVB-t hírlevelünkre! A legfrissebb információkat tudhatja meg a hazai digitális átállásról. Technikai információk, valamint a legújabb készülék ajánlatok szerepelnek hírlevelünkben.


  Vezetéknév

  Keresztnév:

  E-mail cím:

  (C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759