főoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek

Ezen az oldalon némi felvilágosítást olvashat a határon túli magyar televíziós vételi lehetőségekről.


DVB-t vétel


A hazai földfelszíni digitális adás az ország legnagyobb részét lefedi. Természetesen az adás nem áll meg a határnál és kisebb-nagyobb távolságban azon túl is fogható. Azonban a helyzet korántsem olyan kedvező, mint amit az analóg vétel idején megszokhattunk. A digitális tv adók teljesítménye ugyan nem lett kisebb, mint az "analóg" időben volt, viszont a modernebb antennák elsősorban az ország belseje felé sugározzák a jeleket.

Sajnos a határon túli területekre vonatkozó sugárzási térképet még nem láttunk, a vételt csakis a próbaméréssel lehet ellenőrizni.

Természetesen az alapszabályok a határon túli vételnél is érvényesek: Minél magasabban van a vételi pont és a venni kívánt adótorony, annál nagyobb az esélye a jó vételnek.


műholdas vétel

Miként a külföldi tv műsorok is kiválóan vehetők itthon műholdról, úgy a magyar műsorok vétele is lehetséges külföldön parabola antenna segítségével.
Sajnos az ingyenes kínálat nem nagy. A műholdakon több hazai szolgáltató továbbít ugyan digitális csomagokat, de ezekre csak Magyarországon lehet előfizetni.

A szerzői és egyéb jogok miatt külföldön csak az ingyenes magyar csatornák nézhetők legálisan.

De mit is láthatunk ingyenesen?

m1, m2, Duna, Duna, Duna World, m4, m5


Ezek a programok műholdról egész Európában, sőt még Közép-Ázsiában és Észak-Afrikában is elérhetők megfelelő parabola antennák használatával. Fontos megjegyezni, hogy a műsorok időszakosan kódolásra kerülnek. Ennek oka, hogy nem minden műsorszámra vásárolja meg az állami tv társaság a nemzetközi jogokat. Megoldás lehet az MTVA kártya, amely magyarországi lakcímmel vásárolható, és legálisan csak itthon használható...

Sugárzási adatok ( 2018.09 hó)

Európa, Közel-Kelet, Közép-Ázsia, észak-Afrika:

műhold: Eutelsat9B ( 9' kelet)
frekvencia: 11.958 Ghz
Polarizáció: Vertikális
SR: 27500
FEC:2/3
DVB-S2/8PSK

A Duna World adását Észak- Amerika és Ausztrália részére is továbbítják.

Észak- Amerika:

műhold: Galaxy 19( 97' nyugat)
frekvencia: 11.966 Ghz
Polarizáció: Vertikális
SR: 22000
FEC:3/4
DVB-S

Észak és Dél-Amerika:

műhold: Intelsat 21( 58' nyugat)
frekvencia: 3840 Ghz
Polarizáció: Vertikális
SR: 27690
FEC:7/8
DVB-S

Ausztrália és Új-Zéland:

műhold: Optus D2( 152' kelet)
frekvencia: 12.608 Ghz
Polarizáció: Horizontális
SR: 22500
FEC:3/4
DVB-S


külföldi szolgáltatók

Érdemes megemlíteni, hogy több környező országban van lehetőség az ottani szolgáltatóknál magyar csomagra előfizetni. Romániában a Dolce tv és Digi, Szlovákiában pedig a Digi tv illetve a UPC Direct műholdas csomagjában van több magyar, illetve magyar kísérő hanggal sugárzott csatorna.


Kérdésem van a témával kapcsolatban

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotfőoldal magunkról műholdas tv hotel tv UPC Direct MinDig tv képgaléria vendégkönyv hírek