SzavazásOrosz programok Európának
- 2018.08.21.

Július utolsó napjától újabb orosz tv programok foghatók az Astra 19 fokos pozícióból. A Hotbird- ről korábban átkerült R1 és R1Extrát követve elérhető a TVCI, a TV rus,az NTV Mir, az STS, a REN TV, az 5TV, a Domasnyh és a Perec Európának szánt verziója.


Regionális HDTV csatornák Bajorországból
- 2017.10.04.

Szeptember végétől több bajor regionális tv csatorna is HD minőségben sugároz az Astra műholdon. Valamennyi műsor vétele ingyenes.

továbbVáltozás a BBC World vételében
- 2017.10.01.

Megszűnik az Astra1 műholdon a BBC World hagyományos ( sd) rendszerű sugárzása. Az adás ebben a pozícióban a továbbiakban csakis HD felbontásban érhető el.

továbbEuronews új formában
- 2017.06.11.

Jelentősen átalakult az európai hírcsatorna struktúrája. A korábban több szinkron nyelven sugárzott program helyébe nemzeti változatok léptek, melyek önálló programként foghatók.

továbbVáltozás az MBC csatornák sugárzásában
- 2017.01.26.

A népszerű arab csatornák új frekvenciára költöztek a BADR műholdon. Szerencsére a programok továbbra is vehetők Budapesten, csak a korábbinál kisebb térerővel.Francia műsorok kódolása
- 2016.11.26.

2016 november 22.-én megszűnt az Eutelsat 5W műholdon a France 2, a France 3, a France 4, és a France ô programok ingyenes sugárzása. A jelenlegi információk szerint a programok csakis Fransat vagy TNTsat szolgáltatói dekóderrel foghatók.Az Euronews vételéről
- 2016.08.23.

A mindig tv ingyenes választékában 2016 augusztusában megszűnt az Euronews tesztadásának a sugárzása. A csatorna azonban műholdról továbbra is ingyenesen nézhető.

továbbIndul az M5 közszolgálati csatorna
- 2016.07.17.

Július 15.-én elindult az M5HD, az újabb állami tv program tesztsugárzása. A műsor a MinDig tv kínálatában és műholdról is elérhető.Változás a francia csatornák vételében
- 2016.04.09.

Franciaországban javában tart az átállás az mpeg4/HD rendszerű műholdas sugárzásra. 2016 április elején az Eutelsat W5 műholdról sugárzott francia csatornák vételi adatai is megváltoztak.

továbbMegszűnik az Austriasat
- 2016.03.20.

Április 30.-án befejezi a műsorszolgáltatást az Austriasat. A szolgáltatás kiváltására több lehetőség is rendelkezésre áll.

továbbA RAI UNO megszűnése a kábel hálózatokon
- 2015.12.20.

Január elejétől az egyik legnagyobb hazai kábelszolgáltató a RAI UNO műsorát lekapcsolja a hálózatáról. A program ennek ellenére műholdról továbbra is ingyenesen vehető, más RAI műsorokkal együtt.

továbbVáltozások a tv vételben
- 2015.07.01.

Július első napjától változik a közszolgálati adók műholdas sugárzása, a szolgáltatóknál alkalmazandó csatorna sorrend és a földfelszíni tv sugárzás is.Új csatornák a UPC Directen
- 2015.06.08.

Július elejétől az M4 HD, a Duna World HD és az M2 HD is elérhető lesz azon felhasználók számára, akik Direct Medium vagy annál nagyobb csomagra fizetnek elő.

továbbVáltozás a műholdas adásban
- 2015.06.07.

Június 30.-án lekapcsolják az Eutelsat9A műholdon a magyar közszolgálati csatornák hagyományos, mpeg2-SD rendszerű sugárzását. Az m1, m2, Duna és Duna World csatornák a továbbiakban erről a műholdról csak mpeg4-HD rendszerben foghatók.BBC World HD minőségben
- 2015.04.01.

Április elsején elindult a BBC World HD felbontású, ingyenes adása az Astra műholdon.

továbbElőfizetői növekedés a UPC Directnél
- 2015.02.12.

Sikeres évet zárt a műholdas tévészolgáltatók meghatározó szereplője a UPC Direct, mivel 3,95%-os előfizetői szám növekedést produkált az előző év folyamán, ezáltal a legnagyobb előrelépést tette a szolgáltatók között

továbbVáltozás a lengyel csatornák vételében
- 2014.12.21.

December utolsó estéjén leáll a lengyel közszolgálati TVP összes csatornájának az adása az Astra műholdon. A programok egy része másik műholdról továbbra is vehető.

továbbVáltozás az orosz csatornák vételében
- 2014.05.02.

Április végén az ABS2 műhold üzembe állásával jelentősen megváltoztak hazánkban is az orosz tv csatornák vételi lehetőségei.

továbbm3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

tovább

Összes hír


englishAdatkezelési tájékoztatódigitális földi vétel
Földi digitális vevőkRöviden a MinDig tv (földi digitális )rendszerről


Miről is van szó?


A DVB-t egy rövidítés (Digital Video Broadcasting – Terrestrial), földi terjesztésű digitális tv adást jelent, melyet kimondottan erre a célra fejlesztettek ki. Hazánkban 2008 december elsején indult az üzemszerű DVB-t sugárzás, amit a MinDig tv névre kereszteltek. Mára teljesen kiváltotta a korábban használt analóg földi műsorszórást.

Mégis, miben más?

Az analóg tv vételnél egy 7-8 Mhz sávszélességű tv csatorna egyetlen műsor továbbítására volt elegendő. Ezzel szemben egy digitális adás (multiplex) a tömörítés módjától függően, a minőség romlása nélkül 5-10 csatornát is képes ugyanekkora frekvenciatartományban továbbítani.
Tehát a digitális műsorszórás lényegesen gazdaságosabban üzemeltethető, mint elődje. Az átállás során felszabaduló frekvenciákat más célokra lehet használni.
A digitális földi sugárzás nagy előnye, hogy a speciális eljárás következtében a terepviszonyok okozta reflexiók is kevésbé rontják a vételt, olyannyira, hogy akár egy visszavert jel is tökéletes vételt produkálhat.

Az így sugárzott adáshoz olyan hasznos információkat is hozzá lehet adni, mint az elektronikus műsorújság és az eredeti nyelvű hangsáv, illetve az igény szerint bekapcsolható feliratozás.

A MinDig tv rendszeren 7 ingyenes és 24 fizetős tv csatorna vétele lehetséges. Az utóbbi kártyás előfizetéssel.

A részletes műsor kínálat:


A képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthető


A táblázatban szereplő adókon kívül még számos helyi tv műsora is vehető digitális rendszerben.

A környező országok közül Ausztriában, Szlovákiában és Horvátországban fejeződött be eddig a digitális átállás. A többi szomszédunknál a folyamat elején, többnyire a kísérleti stádiumban járnak. Érdemes megjegyezni, hogy vannak olyan országok, ahol a digitális adás lefedettsége meg sem közelíti az egykori analóg adásét. Ilyen pl. Szlovákia. A poprádi és a besztercebányai adó jele már többnyire nem is vehető Budapesten.


Mi szükséges a vételhez?

Olyan televízió készülék, amelybe beépítették a DVB-t vevőt?

Természetesen ez a legjobb megoldás! De nem mindenki teheti meg, hogy kidobja jelenleg használatos tv készülékét a digitális átállás miatt.

A probléma megoldása egy ún. set-top-box, egy kis dekóder, ami átalakítja DVB-t a jelet a hagyományos tv készülék számára.Ennek segítségével bármilyen működőképes készülék alkalmas a DVB-t vételre.

Természetesen szükség van egy jó vevőantennára is, hogy a készülék antennabemenetére megfelelő jel érkezzen. A sajtóban többször megjelent, hogy erre a célra a szobaantennák is alkalmasak. Ez csak részben igaz! Elsősorban a tv adók adók közvetlen közelében és megfelelő "rálátás" esetében van esélyünk szobaantennás vételre. Ebben az esetben akár egy leeresztett redőny, reluxa vagy a szobában járkáló emberek is zavarhatják a vételt.
A valódi megoldást jelenleg a jól megválasztott és beállított tetőantenna jelenti. Bizonyos esetekben a falon kívülre szerelt kisméretű dvb-t antennák is megfelelhetnek a célra.
Mindez csak a rendelkezésre álló térerő függvénye!


Hol és mennyiért kapható Set-Top-Box?

Jelenleg a kereskedelemben bőségesen találhatók már megfelelő vevőkészülékek. Az árak tekintetében a kódolatlan csatornák vételére alkalmas eszközöknél 8- 12, a kártyás vevők esetében 12-20 ezer ft körül számolhatunk.

Ha esetleg sokkal olcsóbbat lát valahol, feltétlenül győződjön meg róla, hogy az támogatja az mpeg-4-es rendszert! Ha Ön nem ilyet vásárol, biztos nem látja vele majd a magyar adást! A megfelelő készülékek megjelölésére találták ki a "Mindig Tv" matricát. Ez a kis címke csak olyan készülékekre kerül felragasztásra, amely garantáltan eleget tesz a hazai rendszer műszaki követelményeinek. Természetesen más eszközök is megfelelhetnek, de érdemes azokat a vásárlás előtt kipróbálni! Ha minden csatornán látja a képet és hallja a hangot( fontos!!!), akkor nem lehet baj.

Az utóbbi időben megjelentek a nagyon olcsó DVB-t vevők is a piacon. Ezek esetében érdemes megvizsgálni, hogy pl a távirányítón akkora gombok vannak-e, amit szükség esetén akár nagyító nélkül is megtalálunk és pálcika nélkül is meg tudjuk-e nyomni azokat?

Nem biztos , hogy néhány ezer ft egyszeri megtakarítás megéri a későbbi bosszúságot!

A Mindig tv matricával rendelkező készülékek( 2011):

 • Synaps THD 3000
 • Triax - TR500H
 • Optibox - T1000 HDCX ( kifutott termék)
 • Strong - SRT 8345 CI
 • Strong - SRT 8300CI ( kifutott termék)
 • Technisat - DIGYBOXX T4 CX
 • Technisa t- HDT4
 • Alcor - HD 8000
 • Alcor - HD 2000
 • Alcor - HD 1800
 • Telefunken TTR- 200c
 • Telefunken TTR- 300c
 • WayteQ HD-90CX
 • Orion DVBT-R665
 • Orion DVBT-R675


  Külföldön ne vegyen ilyen készüléket, mert könnyen lehet, hogy itthon nem tudja majd használni! Hiába lát rajta a külföldi szakáruházban egy csomó műsort.
  A HD vételre is alkalmas berendezések jelenleg már 15 ezer ft alatt is kaphatók.Többségében ilyen készülékkel találkozunk az üzletekben is. De 30 ezer ft körül már úgynevezett kombó( földi és műholdas vevő egy dobozban) készüléket is kapunk.
  Ha szeretne a földi mellett műholdas vételt is, feltétlenül ilyet ajánlunk!


  Ön minden kockázat nélkül vásárolhat a segítségünkkel DVB-t vevőt! A kiválasztott készüléket házhoz visszük, és beüzemeljük.
  Ha valamilyen okból mégsem működik a berendezés, (pl. nincs megfelelő vétel) akkor csak a kiszállási díjunkat kell megfizetnie. És nem marad a nyakán egy használhatatlan eszköz!


  Ne kockáztasson!

  Földi digitális vevők


  Hagyományos földi vétel  A DVB- t ről részletesebben olvashat :

  Antenna Hungária weboldala

  MinDig tv weboldala


  Szomszédos országok:

  Az osztrák DVB-t oldala

  Szlovákia:

  dvb-t.sk

  Towercom

 • Világvevő antenna-A legjobb vétel!
  (C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759