Francia műsorok kódolása
- 2016.11.26.

2016 november 22.-én megszűnt az Eutelsat 5W műholdon a France 2, a France 3, a France 4, és a France ô programok ingyenes sugárzása. A jelenlegi információk szerint a programok csakis Fransat vagy TNTsat szolgáltatói dekóderrel foghatók.Az Euronews vételéről
- 2016.08.23.

A mindig tv ingyenes választékában 2016 augusztusában megszűnt az Euronews tesztadásának a sugárzása. A csatorna azonban műholdról továbbra is ingyenesen nézhető.

továbbIndul az M5 közszolgálati csatorna
- 2016.07.17.

Július 15.-én elindult az M5HD, az újabb állami tv program tesztsugárzása. A műsor a MinDig tv kínálatában és műholdról is elérhető.Változás a francia csatornák vételében
- 2016.04.09.

Franciaországban javában tart az átállás az mpeg4/HD rendszerű műholdas sugárzásra. 2016 április elején az Eutelsat W5 műholdról sugárzott francia csatornák vételi adatai is megváltoztak.

továbbMegszűnik az Austriasat
- 2016.03.20.

Április 30.-án befejezi a műsorszolgáltatást az Austriasat. A szolgáltatás kiváltására több lehetőség is rendelkezésre áll.

továbbA RAI UNO megszűnése a kábel hálózatokon
- 2015.12.20.

Január elejétől az egyik legnagyobb hazai kábelszolgáltató a RAI UNO műsorát lekapcsolja a hálózatáról. A program ennek ellenére műholdról továbbra is ingyenesen vehető, más RAI műsorokkal együtt.

továbbVáltozások a tv vételben
- 2015.07.01.

Július első napjától változik a közszolgálati adók műholdas sugárzása, a szolgáltatóknál alkalmazandó csatorna sorrend és a földfelszíni tv sugárzás is.Új csatornák a UPC Directen
- 2015.06.08.

Július elejétől az M4 HD, a Duna World HD és az M2 HD is elérhető lesz azon felhasználók számára, akik Direct Medium vagy annál nagyobb csomagra fizetnek elő.

továbbVáltozás a műholdas adásban
- 2015.06.07.

Június 30.-án lekapcsolják az Eutelsat9A műholdon a magyar közszolgálati csatornák hagyományos, mpeg2-SD rendszerű sugárzását. Az m1, m2, Duna és Duna World csatornák a továbbiakban erről a műholdról csak mpeg4-HD rendszerben foghatók.BBC World HD minőségben
- 2015.04.01.

Április elsején elindult a BBC World HD felbontású, ingyenes adása az Astra műholdon.

továbbElőfizetői növekedés a UPC Directnél
- 2015.02.12.

Sikeres évet zárt a műholdas tévészolgáltatók meghatározó szereplője a UPC Direct, mivel 3,95%-os előfizetői szám növekedést produkált az előző év folyamán, ezáltal a legnagyobb előrelépést tette a szolgáltatók között

továbbVáltozás a lengyel csatornák vételében
- 2014.12.21.

December utolsó estéjén leáll a lengyel közszolgálati TVP összes csatornájának az adása az Astra műholdon. A programok egy része másik műholdról továbbra is vehető.

továbbVáltozás az orosz csatornák vételében
- 2014.05.02.

Április végén az ABS2 műhold üzembe állásával jelentősen megváltoztak hazánkban is az orosz tv csatornák vételi lehetőségei.

továbbm3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

továbbÚjabb német HDTV csatornák
- 2013.12.07.

Decembertől újabb német közszolgálati csatornák váltanak HDTV minőségre az Astra műholdon.

továbbAdáskimaradás és frekvencia cserék:
- 2013.11.21.

November 21.-én Észak-Magyarországon vételkimaradással kell számolni a digitális adók áthangolása miatt. A változás a főváros környékét is érinti.Pl. Pomáz, Budakalász, Leányfalu, és Tahitótfalu egyes részeit. A MinDig tv készülékeket újra kell hangolni.

továbbAdásszünet és frekvencia cserék
- 2013.09.02.

Szeptember hónapban 19 digitális MinDig tv adónál tv adónál lesz frekvenciacsere, amely során adásszünet is várható. A vevőkészülékeket újra kell hangolni.

továbbElkezdődik a lekapcsolás
- 2013.07.31.

Július 31.-én a déli órákban az alábbi tv adók és átjátszóadóik vételkörzetében megszűnik az analóg földi tv sugárzás: Budapest, Kab-hegy, Szentes, Győr, Szeged. A műsorok helyén tájékoztató szöveg olvasható.

továbbHorvát tv új műholdon
- 2013.07.31.

Az állami horvát tv csatornák augusztus első napjától kizárólag a keleti 16 fokról vehetők, az adás a Hotbird műholdon leáll. Az antennákat át kell állítani. A korábbi jugoszláv tagköztársaságok műsorai ezzel nagyrészt egy műholdról vehetők.m1, m2, Duna, Duna2- Változás a műholdon
- 2013.07.17.

2013 július 15.-étől az Eurobird 9a műholdon az MTVA csatornái már csak az új frekvencián foghatók. A vételi adatok: 12. 207 Ghz, pol: horizontális, sr: 27. 500. A korábbi 11.767 Ghz-en az adás már nem fogható. A készülékeket újra kell hangolni.M1: kódolatlan műholdas adás
- 2013.06.14.

Június 15-től az M1 kódolatlanul sugározza a területi korláttal nem rendelkező műsorokat az Eurobird9a műholdon.

tovább
Euronews magyar nyelven

- 2013.05.15.

Az ingyenesen fogható európai hírcsatorna májustól magyar nyelven is sugároz.

Összes hír


englishAdatkezelési tájékoztatóA német tv csatornákról


Német tv csatornák ingyenes vétele műholdról


Mióta a műholdas sugárzás Európában elindult a Németországból sugárzott tv műsorok széles körben elérhetők Magyarországon és egész Európában.
Kezdetben a hazai kábeltévék nagy számban továbbították ezeket a műsorokat. A nyolcvanas évek végétől, amikor az első Astra műhold útjára indult, több rendszeren 5-10 német program is elérhető volt. Szinte mindenki ismerte és nézte akkoriban a Sat1, az RTL, a Pro7 és a többi kereskedelmi csatorna műsorait. Akkoriban olyan produkciókat láthattunk, amik a magyar tv nézőnek komoly újdonságot jelentettek. Persze az igazi öröm a nyelvet is értő közönséget érte.

Később, főleg a digitális műholdas sugárzás elindulásával a magyar műsorok száma rohamosan nőni kezdett a kábelrendszereken. Ezzel együtt, ennek folytán a német csatornák lassan eltűntek a kábeltévék kínálatából.
Ma már ott tartunk, hogy a német nemzetiségű települések kábelrendszereit is a nagy szolgáltatók üzemeltetik, akik országos igényekhez igazítják kínálatukat és a hazai csatornákat részesítik előnyben.


Végleg le kell mondanunk tehát a német tv adók vételéről?


Nem!

Az egyéni műholdas vétellel szinte az összes ismert német tv csatorna ingyenesen nézhető. Egyszeri, nem jelentős beruházással meg lehet oldani a kérdést.
Az Astra műholdak min. 80 német csatornát továbbítanak, amik itthon 50-60 cm átmérőjű parabolaantennákkal kiválóan nézhetők.
A vételhez szükséges eszközök ma már olcsón beszerezhetők.
Nem kell lemondani a kábeles előfizetésről sem, mert a két rendszer egymástól teljesen függetlenül üzemel és együtt is használható. Sok esetben még komolyabb kábelezés sem szükséges.

A vétel szinte mindenhol lehetséges.

Műholdvevők kedvező áron a német műsorokhoz


Az elérhető műsorokról

A digitális sugárzás térnyerése következtében bőven válogathatunk a német programok között. Valamennyi közszolgálati csatorna, a regionális műsorok és a főbb kereskedelmi adók is mind ingyenesen vehetők az Astra1 -es műhold pozícióból.
Csak nagyon felületesen lehet ugyan felsorolni az elérhető műsorokat, de a bőség így is nyilvánvaló. Íme a teljesség igénye nélkül egy kis ízelítő: • ARD(Das Erste)
 • EINS Festival
 • EINS Plus
 • EINS Extra
 • ZDF
 • ZDF neo
 • ZDF kultur
 • ZDF Info
 • Sat1
 • Pro7
 • Vox
 • RTL
 • RTL2
 • Super RTL
 • Tele5
 • Kabel1
 • Comedy Central Deutschland
 • KIKA
 • Nick Germany
 • Super RTL
 • ARTE
 • 3 Sat
 • VIVA
 • Deluxe music
 • N24
 • Euronews
 • Hessen
 • Brandenburg
 • Bayerisches Fernsehen
 • Schleswig-Holstein( NDR)
 • Hamburg(NDR)
 • SR Fernsehen
 • MDR


 • A vételhez ajánlott eszközök


  Az Astra műhold vétele a legegyszerűbb eszközökkel is lehetséges.

  Megoldható több féle kiépítés. Mint minden, ez is a megrendelő igényétől függ.

  Ha csupán egy készüléken szeretné a műsort nézni, elég egy alap vevőszettet beszerezni. További vételi helyek kiépítése is lehetséges, akár egy egész társasházat el lehet látni jellel. A műholdas vétel kombinálható az ingyenes, vagy kedvező áron elérhető magyar csatornák vételével is.

  Kiemelt ajánlatainnk:

  Műholdvevők kedvező áron a német műsorokhoz

  2012 májusában újabb ingyenes német HDTV műsorok indulnak! Váltson a legújabb technikára, tekintse meg HDTV ajánlatunkat!

  HDTV vevők kedvező áron a német műsorokhoz


  A német analóg adás lekapcsolása

  2012 április 30

  Németország 2012 április 30.-án lekapcsolja az első generációs,
  analóg műholdas adásait.

  Ettől a naptól, már csak az általunk is ajánlott digitális dekóderekkel lehetséges a műsorok vétele. Ha Ön még analóg dekóderrel nézi jelenleg a műsorokat, az adásban a változásra figyelmeztető feliratot olvashat. Ebben az esetben néhány hónapja van, hogy a digitális dekódert beszerezze! Ha a figyelmeztető szöveget nem látja, akkor Ön már digitális rendszerben veszi a műsorokat, ezért semmilyen beavatkozásra nincs szükség.

  További részletek


  Keressen minket bizalommal, megbízható német piacra készült digitális beltéri egységeket tudunk biztosítani szakszerű beüzemeléssel, helyszíni garanciával, akár HD minőségben is!
  Tudta?


  Digitális műholdvevő segítségével százas nagyságrendben hallgathat német, osztrák és svájci rádió állomásokat is.

  A rádió vételhez a tv készülékét sem kell bekapcsolni, elegendő egy erősítő, hangfalakkal. De akár egy számítógéphez való olcsó aktív hangszóró is megteszi...

  világvevő a legjobb vétel  összes ingyenes német csatorna


  Előfizetéses szolgáltatók:

  SKY ( volt Premiere)

  ORF

  További kérdések a német műholdvétellel kapcsolatban. Ügyeljen a helyes elérhetőség megadására!

  Az Ön e-mail címe:

  Üzenet:  (C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759