Orosz programok Európának
- 2018.08.21.

Július utolsó napjától újabb orosz tv programok foghatók az Astra 19 fokos pozícióból. A Hotbird- ről korábban átkerült R1 és R1Extrát követve elérhető a TVCI, a TV rus,az NTV Mir, az STS, a REN TV, az 5TV, a Domasnyh és a Perec Európának szánt verziója.


Regionális HDTV csatornák Bajorországból
- 2017.10.04.

Szeptember végétől több bajor regionális tv csatorna is HD minőségben sugároz az Astra műholdon. Valamennyi műsor vétele ingyenes.

továbbVáltozás a BBC World vételében
- 2017.10.01.

Megszűnik az Astra1 műholdon a BBC World hagyományos ( sd) rendszerű sugárzása. Az adás ebben a pozícióban a továbbiakban csakis HD felbontásban érhető el.

továbbEuronews új formában
- 2017.06.11.

Jelentősen átalakult az európai hírcsatorna struktúrája. A korábban több szinkron nyelven sugárzott program helyébe nemzeti változatok léptek, melyek önálló programként foghatók.

továbbVáltozás az MBC csatornák sugárzásában
- 2017.01.26.

A népszerű arab csatornák új frekvenciára költöztek a BADR műholdon. Szerencsére a programok továbbra is vehetők Budapesten, csak a korábbinál kisebb térerővel.Francia műsorok kódolása
- 2016.11.26.

2016 november 22.-én megszűnt az Eutelsat 5W műholdon a France 2, a France 3, a France 4, és a France ô programok ingyenes sugárzása. A jelenlegi információk szerint a programok csakis Fransat vagy TNTsat szolgáltatói dekóderrel foghatók.Az Euronews vételéről
- 2016.08.23.

A mindig tv ingyenes választékában 2016 augusztusában megszűnt az Euronews tesztadásának a sugárzása. A csatorna azonban műholdról továbbra is ingyenesen nézhető.

továbbIndul az M5 közszolgálati csatorna
- 2016.07.17.

Július 15.-én elindult az M5HD, az újabb állami tv program tesztsugárzása. A műsor a MinDig tv kínálatában és műholdról is elérhető.Változás a francia csatornák vételében
- 2016.04.09.

Franciaországban javában tart az átállás az mpeg4/HD rendszerű műholdas sugárzásra. 2016 április elején az Eutelsat W5 műholdról sugárzott francia csatornák vételi adatai is megváltoztak.

továbbMegszűnik az Austriasat
- 2016.03.20.

Április 30.-án befejezi a műsorszolgáltatást az Austriasat. A szolgáltatás kiváltására több lehetőség is rendelkezésre áll.

továbbA RAI UNO megszűnése a kábel hálózatokon
- 2015.12.20.

Január elejétől az egyik legnagyobb hazai kábelszolgáltató a RAI UNO műsorát lekapcsolja a hálózatáról. A program ennek ellenére műholdról továbbra is ingyenesen vehető, más RAI műsorokkal együtt.

továbbVáltozások a tv vételben
- 2015.07.01.

Július első napjától változik a közszolgálati adók műholdas sugárzása, a szolgáltatóknál alkalmazandó csatorna sorrend és a földfelszíni tv sugárzás is.Új csatornák a UPC Directen
- 2015.06.08.

Július elejétől az M4 HD, a Duna World HD és az M2 HD is elérhető lesz azon felhasználók számára, akik Direct Medium vagy annál nagyobb csomagra fizetnek elő.

továbbVáltozás a műholdas adásban
- 2015.06.07.

Június 30.-án lekapcsolják az Eutelsat9A műholdon a magyar közszolgálati csatornák hagyományos, mpeg2-SD rendszerű sugárzását. Az m1, m2, Duna és Duna World csatornák a továbbiakban erről a műholdról csak mpeg4-HD rendszerben foghatók.BBC World HD minőségben
- 2015.04.01.

Április elsején elindult a BBC World HD felbontású, ingyenes adása az Astra műholdon.

továbbElőfizetői növekedés a UPC Directnél
- 2015.02.12.

Sikeres évet zárt a műholdas tévészolgáltatók meghatározó szereplője a UPC Direct, mivel 3,95%-os előfizetői szám növekedést produkált az előző év folyamán, ezáltal a legnagyobb előrelépést tette a szolgáltatók között

továbbVáltozás a lengyel csatornák vételében
- 2014.12.21.

December utolsó estéjén leáll a lengyel közszolgálati TVP összes csatornájának az adása az Astra műholdon. A programok egy része másik műholdról továbbra is vehető.

továbbVáltozás az orosz csatornák vételében
- 2014.05.02.

Április végén az ABS2 műhold üzembe állásával jelentősen megváltoztak hazánkban is az orosz tv csatornák vételi lehetőségei.

továbbm3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

tovább

Összes hír


englishAdatkezelési tájékoztató

Ha Ön panziót, hotelt vagy bármilyen kereskedelmi szálláshelyet üzemeltet, biztosan okozott már komoly fejtörést, hogy a miként lássa el megfelelő tv műsorokkal a vendégeit. Ráadásul napjainkban a digitális átállás további kérdéseket vet fel .A legtöbb kisebb és közepes szobaszámmal bíró panzió esetében a mai napig analóg televízió szolgáltatás működik. Sok helyen egyszerűen egy hazai kábelszolgáltató adása van szétosztva néhány magyar műsorral, gyakran kritikán aluli minőségben, jó nagy havidíjjal. A külföldi vendégek naponta panaszkodnak a recepción, hogy egyetlen nemzetközi tv csatorna sincs a szobájukban.

Természetesen, ha külföldön üzemeltet szálláshelyet és magyar vendégei vannak, akkor is felvetődik a kérdés csak fordított előjellel. Ilyenkor is van megoldás, hogy hazai csatornákat biztosítson a vendégeinek ( és saját magának).

Keressen bizalommal, ha problémája van a tv vétellel! Ha több csatornát szeretne, ha Saját maga választaná ki a nézhető programokat, ha kevés a külföldi tv műsor, ha drága a havidíj, ha érinti a digitális átállás!

Biztosan találunk megoldást!


Lehetőségek, megoldások, digitális átállás

A kisközösségi antenna rendszerek többnyire Szállodák, panziók, motelek, kórházak, nyugdíjas házak tv jel-ellátását biztosítják.
Kiépítésüket tekintve több lehetőség adódik, de manapság kizárólag a digitális rendszerre érdemes beruházni.


Jó tudni, hogy a digitális átállás nem csupán problémákat, hanem lehetőségeket is rejt magában. A profi digitális eszközök ára folyamatosan csökken, így soha nem látott csatorna kínálat hozható létre egyre gazdaságosabban. A digitális fejállomások helyigénye és energia fogyasztása egyaránt töredéke a régi, elavult analóg rendszerekének. A képminőség pedig tökéletesen megfelel a kor igényeinek.

Az alábbiakban néhány lapvető megoldást láthat, az analóg programok kiváltására, rövid ismertetővel. Bővebb, részletes tájékoztatást, árajánlatot az egyedi igények alapján tudunk küldeni.

A szállodai rendszerek esetén az előzetes felmérés és a szaktanácsadás Budapesten, illetve a kedvezményes területen minden esetben díjmentes!

Az alábbi eszközök üzemeltetésével, szervizelésével, bővítésével is forduljon hozzánk bizalommal!
Terra kompakt digitális fejállomás

Kiemelt ajánlat


Terra S2C16 kompakt fejállomás HDTV adásokhoz is


Ezzel az eszközzel rendkívül gazdaságosan oldható meg műholdas adások továbbítása hagyományos koaxiális hálózatokon. A berendezés 16 db szabadon programozható konvertert tartalmaz, amelyekkel műholdas transzponderek ( 4-10 program minőségtől függően) helyezhetők át a kábeles sávba. Nagy előnye, hogy akár 100 csatornánál többet is kezel kiváló ár/érték aránnyal. Akár nagyobb apartmanházak, hotelek, kollégiumok és panziók külföldi csatornaigényét is maximálisan ki lehet vele elégíteni.

A műholdas magyar műsorok külföldi vételére is használható, ha elegendő lehet néhány magyar program elérhetősége. Az itthoni igények kielégítésére különálló Terra csatornakonverterek segítségével a komplett MinDig tv kínálat is hozzáadható a hálózathoz.További információ kérése

A gödöllői Sissi Panzióban már nincsenek antenna problémák!
Triax digitális fejállomás

Kiemelt ajánlat


Triax TDH 800 moduláris fejállomás


A Triax a korábbi Hirschmann cég felvásárlásával kikerülhetetlen szereplővé lépett elő a tv vétel területén. Az eszközökre jellemző a rendkívül stabil működés és a megbízható szerviz háttér.

Felépítése:

A Triax TDH 800 fejállomás bázisszekrénye 16db bemeneti modullal és 6db kimeneti modullal bővíthető. Ezáltal a bemenetek felől akár több, mint 100 műholdas és földi digitális programból válogathatunk. A kimeneten pedig akár 24 analóg tv program vagy digitális csomag hozható létre, de akár a kettő kombinációja is megoldható. A 24 digitális programcsomag elvileg akár 200 csatornát is képes továbbítani! A rendszer interneten keresztül felügyelhető, programozható.
Segítségével akár néhány bemeneti és egyetlen kimeneti modullal is komoly programszámot hozhatunk létre, amit később bármikor a többszörösére bővíthetünk.

További információ kérése


Digitális csatorna konverter


Johansson 8600 univerzális modulátor és IP streamer


Ezzel az eszközzel gazdaságosan lehetséges komplett műholdas és földi digitális programcsomagokat szétosztani tv hálózatokon.

A modulátorokhoz szükséges beérkező jelek lehetnek földi vagy műholdas digitális terjesztésű programcsomagok ( transzponderek, multiplexek). A legelőnyösebb felhasználási területe, amikor az ingyenes MindigTv műsorok mellé szeretnénk műholdas vagy előfizetéses programokat is hozzáadni és a vételi oldalon beltéri egység nélkül használni a digitális tv készüléket.
Akár ingyenes vagy kódkártyával dekódolt programok szétosztására is alkalmas, megbízható eszköz.Természetesen a modern tv készülékek mellé külön beltéri egység nem szükséges. A tv készülékeknek alkalmasnak kell lenni a digitális földi vételre ( DVB-T).

További információ kérése


Engel Digicompact mini fejállomás


Engel fejállomás. Kedvező ár-érték arány, megbízható üzem.


Folyamatos üzemre, kimondottan közösségi felhasználásra készült fejállomás rendszer. Alkalmas már működő rendszerek kiegészítésére, de új rendszer építésére is igen kedvező megoldás. A moduláris rendszernek köszönhetően bármikor bővíthető.

Felépítése:

A tápegységgel és hűtéssel kombinált bázisszekrény 5 db modul fogadására alkalmas. A modulok több féle kivitelben készülnek.

1, DVB-t vagy műholdas bemenettel és analóg kimenettel. Ebben az esetben csatornánként egy-egy modul szükséges. Hagyományos tv készülékek láthatók így el kiváló minőségű analóg jellel. Ebben a formában pótolható pl. a három megszűnő analóg csatorna. ( bázis szekrény+ 3db modul)

2, Lehetséges digitális kimenettel rendelkező DVB-t és műholdas modulokat is beszerelni. Ebben az esetben az elérhető csatornaszám modulonként 5-10 közé is eshet, de a vételhez digitális tv készülékek ( DVB-t) szükségesek.Természetesen a modern tv készülékek mellé külön beltéri egység nem szükséges. A tv készülékeknek viszont alkalmasnak kell lenni a digitális földi vételre ( DVB-T).

További információ kérése


Kifutó rendszer, korlátozottan rendelhető.
Világvevő antenna- a legjobb vétel!További információ kérése.
Kérem, ügyeljen a pontos elérhetőség megadására!


Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot(C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759