Orosz programok Európának
- 2018.08.21.

Július utolsó napjától újabb orosz tv programok foghatók az Astra 19 fokos pozícióból. A Hotbird- ről korábban átkerült R1 és R1Extrát követve elérhető a TVCI, a TV rus,az NTV Mir, az STS, a REN TV, az 5TV, a Domasnyh és a Perec Európának szánt verziója.


Regionális HDTV csatornák Bajorországból
- 2017.10.04.

Szeptember végétől több bajor regionális tv csatorna is HD minőségben sugároz az Astra műholdon. Valamennyi műsor vétele ingyenes.

továbbVáltozás a BBC World vételében
- 2017.10.01.

Megszűnik az Astra1 műholdon a BBC World hagyományos ( sd) rendszerű sugárzása. Az adás ebben a pozícióban a továbbiakban csakis HD felbontásban érhető el.

továbbEuronews új formában
- 2017.06.11.

Jelentősen átalakult az európai hírcsatorna struktúrája. A korábban több szinkron nyelven sugárzott program helyébe nemzeti változatok léptek, melyek önálló programként foghatók.

továbbVáltozás az MBC csatornák sugárzásában
- 2017.01.26.

A népszerű arab csatornák új frekvenciára költöztek a BADR műholdon. Szerencsére a programok továbbra is vehetők Budapesten, csak a korábbinál kisebb térerővel.Francia műsorok kódolása
- 2016.11.26.

2016 november 22.-én megszűnt az Eutelsat 5W műholdon a France 2, a France 3, a France 4, és a France ô programok ingyenes sugárzása. A jelenlegi információk szerint a programok csakis Fransat vagy TNTsat szolgáltatói dekóderrel foghatók.Az Euronews vételéről
- 2016.08.23.

A mindig tv ingyenes választékában 2016 augusztusában megszűnt az Euronews tesztadásának a sugárzása. A csatorna azonban műholdról továbbra is ingyenesen nézhető.

továbbIndul az M5 közszolgálati csatorna
- 2016.07.17.

Július 15.-én elindult az M5HD, az újabb állami tv program tesztsugárzása. A műsor a MinDig tv kínálatában és műholdról is elérhető.Változás a francia csatornák vételében
- 2016.04.09.

Franciaországban javában tart az átállás az mpeg4/HD rendszerű műholdas sugárzásra. 2016 április elején az Eutelsat W5 műholdról sugárzott francia csatornák vételi adatai is megváltoztak.

továbbMegszűnik az Austriasat
- 2016.03.20.

Április 30.-án befejezi a műsorszolgáltatást az Austriasat. A szolgáltatás kiváltására több lehetőség is rendelkezésre áll.

továbbA RAI UNO megszűnése a kábel hálózatokon
- 2015.12.20.

Január elejétől az egyik legnagyobb hazai kábelszolgáltató a RAI UNO műsorát lekapcsolja a hálózatáról. A program ennek ellenére műholdról továbbra is ingyenesen vehető, más RAI műsorokkal együtt.

továbbVáltozások a tv vételben
- 2015.07.01.

Július első napjától változik a közszolgálati adók műholdas sugárzása, a szolgáltatóknál alkalmazandó csatorna sorrend és a földfelszíni tv sugárzás is.Új csatornák a UPC Directen
- 2015.06.08.

Július elejétől az M4 HD, a Duna World HD és az M2 HD is elérhető lesz azon felhasználók számára, akik Direct Medium vagy annál nagyobb csomagra fizetnek elő.

továbbVáltozás a műholdas adásban
- 2015.06.07.

Június 30.-án lekapcsolják az Eutelsat9A műholdon a magyar közszolgálati csatornák hagyományos, mpeg2-SD rendszerű sugárzását. Az m1, m2, Duna és Duna World csatornák a továbbiakban erről a műholdról csak mpeg4-HD rendszerben foghatók.BBC World HD minőségben
- 2015.04.01.

Április elsején elindult a BBC World HD felbontású, ingyenes adása az Astra műholdon.

továbbElőfizetői növekedés a UPC Directnél
- 2015.02.12.

Sikeres évet zárt a műholdas tévészolgáltatók meghatározó szereplője a UPC Direct, mivel 3,95%-os előfizetői szám növekedést produkált az előző év folyamán, ezáltal a legnagyobb előrelépést tette a szolgáltatók között

továbbVáltozás a lengyel csatornák vételében
- 2014.12.21.

December utolsó estéjén leáll a lengyel közszolgálati TVP összes csatornájának az adása az Astra műholdon. A programok egy része másik műholdról továbbra is vehető.

továbbVáltozás az orosz csatornák vételében
- 2014.05.02.

Április végén az ABS2 műhold üzembe állásával jelentősen megváltoztak hazánkban is az orosz tv csatornák vételi lehetőségei.

továbbm3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

tovább

Összes hír


englishAdatkezelési tájékoztatóA lapantennákról

SelfSat antenna

A lapos antenna egy olyan antennatípus, amelyet a parabolaantennák kiváltására fejlesztettek ki. A szerkezet megfelel egy normál fejjel szerelt kültéri egységnek.Előnye, hogy lényegesen kisebb helyet foglal el elődjénél (nem áll ki a fejtartó) és kinézete is jóval szolidabb. Felszerelése elsősorban olyan épületekre ajánlott, ahova nem engedik meg hagyományos parabolák felszerelését.


Természetesen a szabad rálátás a műholdakra itt is szükséges, tehát a felszerelése csak a paraboláknál már megszokott helyekre lehetséges. A lapos antenna nyeresége hasonló méretű paraboláknál a leírás szerint némileg nagyobb, de ezt még mérésekkel nem ellenőriztük le.

A rendszer egyetlen hátránya, hogy a jelenlegi kivitel egyszerre csak egy műholdra állítható be, tehát több hold vételéhez több lapos antenna szükséges.

Kapható már több beltéri egységet kiszolgáló kivitel is, kettő illetve négy kimenettel szerelve, egy speciális forgatószerkezettel pedig a motoros forgatás is megoldott.

További érdekesség, hogy az antenna burkolatára különböző dekorációkat is felragaszthatunk, különleges külsőt kölcsönözve az amúgy is mutatós eszköznek.

Vásárláskor a dobozban találjuk a felfogatáshoz szükséges szerelvényeket, a fali konzolt és a csőre rögzítéshez szükséges szerkezetet is. A szerelés házilag is megoldható, de a pontos beállítás semmivel sem egyszerűbb mint eddig.
Összességében megállapítható, hogy ezt az antenna típust elsősorban akkor érdemes használni, ha esztétikai okokból hagyományos parabola antenna felszerelése problémás lenne.

Természetesen UPC Direct vételéhez is használható.

Már itthon is kapható!

SlimSat műholdas lapantenna: • digitális műhold vételhez
 • beépített vevő fejjel
 • könnyű szerelhetőség
 • kb. 60cm-es hagyományos parabolával egyenértékü
 • méret:48cm*26*7,4cm
 • súly:5,3kg
 • hordozható kivitel
 • kemping célokra is alkalmas
 • a szett tartalmazza a tartószerkezetet is /falra-balkonra-vagy rúdra /
 • bemeneti frekvencia:10,7-12,75Ghz
 • antenna nyeresége:33dB /12,7Ghz-en/
 • 1 kimenetes "fejjel"
 • speciális forgató motorra is szerelhető
 • UPC Direct vételére is alkalmas

  bruttó ára partnerünknél: 42. 500,- 32. 500,-

  Twin kivitel: 49. 900,- 48. 900,-


 • (C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759